40 nap

2023.03.17. 16:29

Böjtnapló, a 24. nap: előttem van, amit magam mögött hagytam

Kollégánk már 24. napja böjtöl. Ma sem volt könnyű dolga: a lángos is visszanyalt.

Wágner Zsanett

Forrás: Shutterstock

Úgy képzelem, azért vannak az embernek határai, hogy azokat felmérje, meghúzza és szükség esetén feszegetni tudja. Ilyen és hasonló okos ötletek jöttek reggel, és nyomták rá azokat a bizonyos bélyegüket a nap egészére.

Például böjt idején piacoztam. A zöldséggel és a gyümölccsel persze semmi baj, de az én lábam egyenesen a lángososhoz vezetett. Itt volt az ideje a következő próbatételnek. Kellő bátorság után álltam be a sorba.

Volt egy pillanatunk – nekem és a böjtölő gyomromnak – azon morfondírozni, hogyan lehet úgy rákérdezni az összetevőkre, hogy biztosan nyert ügyem legyen és ehessek a lángosból. Tudtam, hogy a kovász okozza majd a vesztem. Mert ott bizony rezeg a léc. Még ha kevés tej is kell hozzá, valljuk be, ez azért sovány vigasz, néhány decilitert biztosan elnyel a tészta. 

Beigazolódott a gyanúm. Azon kaptam magam, hogy előttem hever a forró és frissen sült fokhagymás étel a pulton, és nekem egy hang sem jön ki a torkomon. Csak megvonni tudtam a vállam. Velem együtt az eladó is meglepődött, hiszen jól ismeri hozzáállásom: ha piac, akkor lángos. Szóval március 17-én 10 óra 30 perckor semmisültem meg az Öregpiacon, a bódé előtt.

És akkor jött egy isteni válasz, mit hagyok ki. Valaki sztorizott nekem egy tyúkszállító autóról, ami több tucat szárnyast vitt a vágóhídra. Elképzeltem, ahogy előttem vannak a két lábon járó csirkefalatok. És azt is, hogy ezeket az ízeket már 24 napja magam mögött hagytam. Micsoda egy nap!

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában