40 nap

2023.03.02. 17:52

Böjtnapló, a 9. nap: ez történik, ha a gazdi böjtöl

Kollégánk kilencedik napja böjtöl. Hirtelen ötlettől vezérelve vágott bele a kalandba, amely minden napra tartogat meglepetéseket. Naplóját, a nagy változások és felismerések mementóját visszamenőleg is érdemes elolvasni!

Wágner Zsanett

Lucky és az ő szerencséje

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Milyen szerencse, hogy nem a nyersetetést választottam, mikor mellénk szegődött Lucky kutya. Élvezet lenne minden nap porciózni neki a friss húst. Még a végén elkapna a sárga irigység, hogy ő bezzeg megehet bármit.

De száraztápon él csaknem tíz éve, ami nem jelenti azt, hogy a megmaradt emberi kosztot ne kapná meg. Rajongásig odavan az otthoni ízekért.

A böjt kezdete óta nagy változások történtek a konyhában. Nincs annyi húsos jutalomfalat – bár ez csak részemről hiánycikk. Előfordult, hogy nyers zöldséget adtam szegény párának, de szerencsére ínyére volt az is. Na, de az esti séta alkalmával odament egy idegenhez, és vad szimatolásba kezdett.

Először nem értettem az okát, ám kiderült, grillcsirke van nála. Bizony, ez történik akkor, ha a gazdi böjtöl. A kutyának nincs más választása, ha enni akar. Sportnyelven ezt úgy mondják: idegenben játszik tovább.

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában