Kihívás

2023.03.15. 08:56

Böjtnapló 21. nap: szabizik a szabadság

Szabadságra ment a gyomrom 21 nappal ezelőtt. Ami egyben azt is jelenti, hogy még 19 nap és vége mindennek.

Wágner Zsanett

Vagy akkor kezdődik? Erre még nem jöttem rá. Az viszont bizonyos, hogy egy ideje kerülgetem a forró kását: vajon átmenjek a szomszédba kávézni vagy sem? Halkan megjegyzem, picit tartok attól is, ami a jó erős fekete mellé jár.

A múltkor az édességek koronázatlan királya volt a "köret", a palacsinta. Valljuk be őszintén, ellenállok a 21. böjti napon is, de egyre kevésbé tolerálom, ha húzogatják a bajszomat. Főleg az örök mumussal nem viccelődünk, a palacsintával.

Szóval a szomszéd: három emelet választ el minket, közben az egész világ. Gasztronómiai értelemben persze. Neki megvan az, ami nekem még 19 napig hiánycikk, a szabadság. Akkor és azt ehet, amit csak akar. Jóllehet, a cukormentes kávémmal már megbarátkozott, de kíváncsian várom majd mit mond a többi kívánságra.

Mi van akkor, ha megfordul a sorrend és viszek magammal mindent? Hónom alá csapom a mandulatejet és egy kis palacsintát.  Remélem, bírják a banán ízét, mert csak az helyettesíti a tojást az én világomban. És házi készítésű, cukormentes lekvár, valamint fahéj is lesz hozzá. Így szép nyerni a böjtölő gyomornak. És megvan a teljes szabadság. Részben.

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában