40 nap

2023.03.11. 11:15

Böjtnapló 18. nap: Mentális körök

Nagy dilemmába kerültem az egyik jóakarómnak köszönhetően. Egy hamburgerezőben stíröltük a kínálatot, de én minden erőmet összeszedve továbbra is kitartottam elveim mellett, hogy 40 napon át nem eszem húst, tejtermékeket és tojást.

Wágner Zsanett

Ezen a helyen special minden összetevő tiltott. Aztán csak-csak előkerült egy lazacpogácsa a pult alól, így hát fenemód nagy éljenzések közepette mondok hálát az eladónak. Végül seperc alatt üres lett a “burgertáska” és nyugtáztam, ezen a napon itt és most jóllaktam.

 

Jóakaróm akkor állt elő forradalmi ötletével: társasozzunk! Persze mentális köröket futva és kizárólag fejben. Lehetne mondjuk, gyerekkorunk kedvence, a Ki nevet a végén? - hangzott a további ötlet. 

Egy nap ugye egy alkalommal lehet teli a pocakom. Mi van akkor, ha egy kör kimarad és másnap kétszer ehetek – mint most – lazacot salátával és krumplival. Nem rossz, nem rossz az ötlet, de az arcom elárult. Mintha taposóaknára léptem volna.

Jóllehet, a böjtkezdet óta egyre jobban kezdem elfogadni a gasztronómiai újításokat és a szabályok legapróbb részletére is odafigyelek, de azért ennek mégsem vetném alá magam. Régen egy nap többször is jóllaktam és most teljen el nap nélküle? Merész húzás lenne és nem nevetnék a végén.

Visszatérva a burgerezőbe: pechemre az eladó éppen elkapta ezt a kétségbeesett pillanatot és már készítette is a panaszkönyvet. Pedig semmi oka nem volt rá. Épp az ellenkezőjéről volt szó, hogy hatost is dobhatok.

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában