40 nap

2023.03.05. 17:24

Böjtnapló, a 12. nap: evés helyett dalolni hívtak a disznóvágáson

Kollégánk már 12. napja böjtöl. Hirtelen ötlettől vezérelve vágott bele a kalandba, amely minden napra tartogat meglepetéseket. Naplóját, a nagy változások és felismerések mementóját visszamenőleg is érdemes elolvasni!

Kemma.hu

Disznóvágás egy böjtölővel: ez az extrém sport, nem a vadvízi evezés

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Unalomig ismételtem már, hogy mit és miért eszem. Elkezdtem hát mellőzni a böjt kifejezést és a magyarázkodást, miért döntöttem úgy, hogy mentes étkezésbe kezdek. Szinte mindenki meg akar győzni róla, hogy most az egyszer tehetek kivételt. Jól tudom, ha egyszer hibázok, akkor már nincs megállás. Mától inkább azt mondom:

Köszönöm, most nem kérek!

Így történt ez a hétvégi disznóvágáson is. Kitartottam, minden disznóság ellenére. Pedig, sült a pecsenye, készült a hurka és a kolbász, és főtt a toroskáposzta is.

Szorgos kezek vágták össze a töpörtyűnek valót, én pedig abban a minutumban döntöttem úgy, hogy pár lépéssel arrébb keresek magamnak interjúalanyt. Eltelt vagy fél óra, amikor újabb ostrom következett.

Mivel az asszonyok látták, hogy nem vagyok vevő a húsra, profilt váltottak, és aprósüteményekkel kínáltak. Megvallom, gyengém a házi készítésű sajtos pogácsa...

 Visszautasítottam, de már magam sem tudom, hogy hol jártam képzeletben. Valahol a füstölt sajt és az omlós tészta íze között félúton. De egy pillanat alatt sikerült visszarázódni, amikor a jókedvű asszonyok karon fogtak és dalolni vittek. Végtére is, máshogy is járhat a szám.

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában