40 nap

2023.03.01. 18:40

Böjtnapló, a 8. nap: törött telefon és böjtvers

Fasírtgolyó, franciasaláta, sonkatekercs és sajtos szendvics. Egy mai sajtótájékoztató kellékei voltak ezek a legkevésbé böjtkompatibilis ételek.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Fogalmam sincs honnan szereztem annyi erőt, hogy elsétáljak mellettük. Azt meg végképp nem értem, hogyan tudom egy hét önsanyargatás után előbb megkívánni a salátát, a paradicsomot, az olívabogyót és narancsot.

Bizony, sok víz lefolyt azóta a Dunán. Ez az első hetem mérlege. Minden előnyével és hátrányával együtt egyre jobban kezdem élvezni a mentes étkezést.

Ha már hátrány! Kifejezetten ideges voltam ma. Talán az elmúlt két évben először. Isten őrizzen az összeesküvés-elméletektől, de saját bőrömön tapasztaltam a nemevés hatását. A kedélyállapotom hullámzó volt. Mentális felkészülés ide vagy oda.

A felelős egy megváltozott kód volt, amit csak be kellett pötyögni a telefonba. Nem gondolnám, hogy informatikai végzettséget kívánt a művelet, egyszerű cseréről volt szó. Valamiért – a válasz sosem derül ki – hatodjára sem akart továbbengedni az internetes oldal.

Mérgemben eldobtam a telefont. Mindez talán sosem történik meg, ha nem érzek ellenállhatatlan vágyat. Freudi elszólásként mondhatnám, hogy az evésre, de most inkább böjti versre gondoltam, amit a mesterséges intelligenciától, a ChatGPT-től kértem. Végül csak megszületett a strófa:

Áldás a böjt, áldás az étel/ testünk-lelkünk tisztul a böjt erejével/Erőt ad az életre, örömet és békét/a böjt éltető erejében bízva élni szép és érték!

Jöhet az új védőfólia, és tanácsos lenne legközelebb böjtnaplót kérni. Kíváncsian várnám, mi sül ki belőle.

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában