40 nap

2023.02.22. 17:53

Böjtnapló, az 1. nap: kollegánk kipróbálja, de vajon kitart 40 napig?

Egy szilveszteri fogadalommal kezdődött minden. Folytatódott egy felvetéssel a reggeli értekezleten, és jelentem, elindult a böjti időszakom...

Wágner Zsanett

Böjti ebéd kezdőknek: kelkáposztafőzelék

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Február 22-t írunk, az első napot. Interjúalany híján – akit megkérdezhettem volna a húselhagyás miértjéről – saját magam vetem alá a tesztnek. Ez a negyven nap viszont többről szól, mint gondoltam.

Tudok-e több mint egy hónapon át zöldségen, gyümölcsön és halon élni? Tudom-e száműzni az életemből a sajtot, a joghurtot és a tejet – amik, bevallom, igazán ínyemre vannak. Az omlett is nagy kérdés, ami gyakorlatilag mindennapos vendég a reggeli tányéromon.

De ne feledkezzünk meg a legfontosabbról, a böjt szervezetre gyakorolt hatásairól.

A felvetéseket alapos kutatás követte. Internetes böngészés után jött a felismerés, milyen szerencsés vagyok. A jövőmet láttam, mikor tízóraira almát, ebédre kelkáposztafőzeléket hoztam, zöldségroppanccsal. Aztán képzeletbeli pofon is járt mellé:

naponta háromszor ehetek, ebből csak egyszer lakhatok jól.

Tovább cikáztak a gondolatok: a már megvett hurkát este lefagyasztani, a csokoládét a felső konyhai polcra helyezni, hogy még csak ne is lássam. Most pedig indulok csicseriborsóért a boltba, mert közeleg a vacsoraidő. Hummusz lesz...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában