40 nap

2023.03.07. 19:10

Böjtnapló, a 14. nap: a banán az új tojás

Kollégánk már 14. napja böjtöl. Hirtelen ötlettől vezérelve vágott bele a kalandba, amely minden napra tartogat meglepetéseket. Naplóját, a nagy változások és felismerések mementóját visszamenőleg is érdemes elolvasni!

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Jó dolog az édesség. Tejmentesen és cukormentesen – utóbbi nem a böjt számlájára írható, inkább saját döntés. Szóval nyakamba vettem a várost és ehető csokoládét kerestem. Naná, hogy megakadt a szemem a pult egy részénél.

Régi kedvenc csokoládém új „köntösben” jött le a gyári futósorról: extra fölimogyoró réteget kapott az amúgy karamellás-mogyorós szelet. És kivoltam, mert éhes voltam. Mi lett a vásárlás vége? A kedv elment, a kosár pedig üres maradt.

Megpróbáltam inkább otthon kotyvasztani valamit. A konyhaszekrény egyik polcán, valahol a hátsó sorban lapult egy üveg földimogyorókrém. Gyanítottam, hogy hús- és cukormentes, és az összetevők listája alapján minden más is hiányzik belőle. Fahéjas kekszre kentem egy késhegynyit. És megtörtént a csoda. Szinte elhittem, hogy akkor és ott a boltban megvettem a hőn szeretett csokoládét. Teljes volt a komfort:

túljártam a saját eszemen.

Ezzel a huszáros lendülettel vevő is lettem minden édességreceptre. Mindig van új a nap alatt. Például, hogy – nekem ez még újdonság – kiválóan működik a banán a kókuszgolyóban, és minden olyan süteményben is, amiben fontos, hogy eggyé váljanak az elemek.

Mivel a tojás tabulistás, kellett találni valami helyettesítőt. Tény, hogy pürésítve a banánnal bármi összetapasztható. Mérget azért nem vennék rá. Lecsóhoz például érdekes lenne.

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában