40 nap

2023.02.25. 17:56

Böjtnapló, a 4. nap: eljött az első hétvége is

Címkék#böjt

Egyre többször kopog a szemem az éhségtől. Ma például arra keltem, hogy hiányzik a jóllakottság érzése.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Nincs mese, meg kell tanulnom jól enni. Vagyis megközelítőleg ugyanannyi kalóriára van szükségem, mint eddig. Fehérjére, szénhidrátra, zsírokra és rostokra. Úgyhogy elővettem a tollat, a papírt, és jegyzeteltem. Most nem tudósítás készült, hanem táplálkozási táblázat az étkezési szokásaimról.

Megnézettem a vérképemet is. A koleszterinem kicsit magas lett. Megmértem a vérnyomásom: a 90/70-es érték jónak számít. De meg kell tanulnom jól enni! Szerda óta éppen elég energiát emésztett fel a mentális feladat, amit a böjt adott.

Pedig nagy változás nem történt az életemben. Időszámításom előtt is megvolt a három fő étkezés – tízóraival és uzsonnával kiegészítve, ráadásként pedig egy kis nasi.

Szerdától viszont felére csökkentettem a porciót, aminek „meg is lett a böjtje”. Vacsora előtt már az ájulás kerülgetett.

Mikor fogok én újra jót enni?

– kérdeztem magamtól. Este aztán vendégek jöttek. Ők azok, akikkel mindig az olasz konyha remekei közül választunk, ez amolyan kőbe vésett szabály nálunk.

Megszegni nem akartam, nem is tudtam volna. Így született meg életem első mentes pizzája. Csak egy kis spenót, gomba, paradicsom, paprika, fokhagyma és sok-sok karfiol kellett hozzá. (Legközelebb ez lesz a tésztaalap.) De a legfontosabb feltét „egy csepp kitartás” volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában