40 nap

2023.03.09. 15:19

Böjtnapló, a 16.nap: Murphy és az Aha

Kollégánk már 16. napja böjtöl. Hirtelen ötlettől vezérelve vágott bele a kalandba, amely minden napra tartogat meglepetéseket. Naplóját, a nagy változások és felismerések mementóját visszamenőleg is érdemes elolvasni!

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á

Te jó élet! Már harminchét olyan nőnap van már a hátam mögött, amikor csokihegyek tornyosultak otthon. Nem árulok el nagy titkot: most is kaptam, de későbbre tartogatom a jó öreg Stühmert és a sok-sok bonbont.

Téved, aki azt hiszi, hogy embert próbáló feladat volt átvenni a kísértőket és boldog arcot vágni hozzá, miközben tudtam, hogy nem ehetem. Szépen sorban tovább kaptam az ívet.

Egy sprintelő is megirigyelné azt a lendületet, ahogy elmenekültem a nőnapi palacsintaosztásról. Nagy volt a csábítás, mert hát külön fejezetet érdemel a viszonyunk. Az édesség és én. Szerintem a világ legfinomabb díját érdemelné a Rákóczi túrós palacsinta, de ezt most elfelejtem egy időre.

Aztán egy komolyzenei előadáson találtam magam. Gondoltam itt elég biztonságban vagyok. Pedig nem. Felettébb rosszul érintett, mikor az előadó párhuzamot vont a minőségi dallamok és a pekingi kacsa között. Mintha Murphy ajándékát kaptam volna. Menekültem tovább.
Aztán jött az esti meghívás. Azonnal igent mondtam szeretett jógaoktatómnak, akivel sztrapacskázni mentünk volna. Gondolatban már át is léptük a küszöböt, de továbbra is jött az “Aha” érzés. Juhtúró, galuska és csülök. Hm... Majd legközelebb.

Hogy mégis mi volt a nap csúcspontja? Amikor kiváló szendvicskrémekre bukkantam az egyik bevásárlóközpontban. Ki gondolta volna, hogy a spárgrakrém és a mák ilyen fenséges egyveleget alkot? De a szárított paradicsom chilivel és a spenótos-medvehagymás kombó is nagyon üt.

Azt hiszem ez volt a sokadik “Aha” érzés, bár utóbbi igazán jólesett. És még a rádió is bíztatott: megszólalt az Aha együttes és a Tégy próbára. A Take on me...

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában