Ez volt a sport 2022 decemberében: naná, hogy Katarban is találtunk tehetséges magyar lányt

Visszatekintő sorozatunkban ezúttal 2022 decemberének sportéletét idézzük fel.

Kemma.hu

Krosztics Noémi a katari vb-n vitte tovább a magyarok jó hírét

Forrás: Beküldött

Dorogi bravúrsiker a veretlen ellen

Nem zárt jó őszt a labdarúgó NB II.-ben szereplő Dorogi FC, december elején azonban egy bravúrgyőzelemre így is futotta a csapat erejéből. A gárda az addig veretlen Pécsi MFC-t múlta felül 1-0-ra, Szedlár Zoltán góljával.

– Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jó ellenfelet sikerült legyőzni. Nagy akarattal és koncentrációval futballoztunk, megérdemelten nyertünk – fogalmazott Marián Sluka vezetőedző a lefújás után.

Tatai lány is dolgozott a katari futball-világbajnokságon

A tatai Krosztics Noémi egy éve él Katar fővárosában, Dohában, ahol fesztiválszervezőként dolgozik az állami tulajdonban lévő Katara Kulturális faluban. Mint több nyelven beszélő európai, szerepet kapott a világbajnokság szervezési és lebonyolítási munkáiban is. Fő feladata a világ legnívósabb arab telivér-versenyének szervezésében és rendezésében való közreműködés volt. 

A vb szervezése azonban olyan nagy feladat volt az országnak, hogy aki csak tehette, részt vett benne. Így Noémi is feladatot kapott, elsősorban a külföldi vendégek informálásában. Mint elmondta, a világbajnokság előkészületeként új városrészek épültek ki, nem kevesebb, mint 47 felhőkarcoló méretű hotelt húztak fel csak az elmúlt egy év során, hogy ez a kicsiny ország a lehető legtöbb szurkolót fogadhassa be.

Kun Anna újabb bravúrja

Az OMS-Tata klasszisa, Kun Anna nyerte az országos bajnokságot női párbajtőr egyéniben. Az OMS-Tata vívója a döntőben a BHSE színeiben versenyző Kálmán Gyöngy­vért győzte le magabiztosan, 15-6-ra és ezzel két év után szerezte meg második egyéni ob-aranyérmét. Kun Anna nemcsak egyéni bajnoki címnek örülhetett, hanem másnap csapataranynak is, különleges módon tatabányai színekben. Büki Lilivel és Gnám Tamarával az oldalán a Honvédot győzték le a döntőben drámai küzdelemben, 45-44-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában