Vívás

2024.02.27. 17:18

Salamon Réka 9. az Európa-bajnokságon, egy tuson múlt a legjobb nyolc közé jutás

Újabb vármegyei vívó lépett pástra a nápolyi korosztályos Európa-bajnokságon. Salamon Réka kilencedik helyen végzett, ezzel ő teljesített legjobban a magyar küldöttség tagjai közül.

Körtvélyfáy Dina

Salamon Réka a világbajnokságon is bizonyíthat

Forrás: hunfencing.hu

Fotó: archív

Salamon Réka a csoportkört hat győzelemmel teljesítette, a főtáblára kerülve pedig a német Alexandra Zittelt győzte le. A 32 között Anastasiia Rustamova volt az ellenfele, akit szintén maga mögé utasított. A 16 között az ukrán Alina Dmytruk következett, aki mindössze egy tussal bizonyult jobbnak nála a nyolc közé jutásért vívott küzdelemben, így a tatabányai vívó a kilencedik helyen zárta az egyéni versenyt.

Salamon Réka
Salamon Réka kilencedik lett
Fotó: archív / Forrás: hunfencing.hu

Hétfőn a tatai Keresztes Ádámnak szurkolhattunk, aki szintén a legjobb 16-ig menetelt élete első Európa-bajnokságán. Szerdán a junior férfi párbajtőrözők csapatban folytatják a versenyt. Kiemeltként a legjobb 16 között kezdenek, és a Norvégia-Svédország összecsapás győztesével vívnak majd a nyolc közé jutásért. A nőkre is vár csapatban megmérettetés, csütörtökön lépnek majd pástra, soraik között Salamon Rékával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában