Ez volt 2022 a sportban: íme, november legfontosabb hírei

Visszatekintő sorozatunkban ezúttal a novemberi sportélet nagy eseményeit idézzük fel 2022-ből.

Kemma.hu

Mészöly Kálmán és Csapó Károly annak idején

Forrás: YouTube

Tatai karatéka Eb-címe

A tatai Shotokan Kölyöksárkány SE csapata november elején részt vehetett a WUKF Karate Európa-bajnokságon, amelyet hat év után rendeztek meg újra, mégpedig Olaszországban, Firenzében. A versenyen 21 európai ország, valamint az Egyesült Államok csapata, összesen 1870 versenyző vett részt. A magyar csapat 28 versenyzőből állt, ebből a Kölyöksárkány SE-t nyolcan képviselték. 

A gyerekek formagyakorlatban és küzdelemben is megmérettették magukat. A nagy létszámú kategóriák ellenére tisztességesen helyt álltak és szép eredményeket értek el a tataiak. A legkiemelkedőbb eredményt a klub edzője, Kerekes Balázs (4. dan) érte el, aki a saját kategóriájában Európa-bajnoki címet szerzett egyéni küzdelemben, a négy fős magyar csapat tagjaként pedig harmadik lett rotációs küzdelemben. 

Csapó Károly emlékei a Szőke Szikláról

Életének 82. évében elhunyt Mészöly Kálmán, a Vasas 61-szeres válogatott legendás középhátvédje, világ- és Európa-válogatott labdarúgó. Mészöly szövetségi kapitányként három időszakban irányította válogatottunkat, az 1982-es spanyolországi világbajnokságra is ő juttatta ki legjobbjainkat. Ennek a vb-csapatnak volt a tagja a tatabányai Csapó Károly is, aki köztudottan rendkívül jó viszonyban volt a játékosként Szőke Sziklának becézett szakemberrel. Podcastunkban is mesélt róla.

– Talán kevesen tudják rólam, de gyerekkoromban nagy Vasas-drukker voltam. Amikor csak tehettem, megnéztem az angyalföldiek meccseit. Már ekkor megragadott az a csodálatos elegancia, ami őt a pályán jellemezte. Mindig is egy ikon volt a számomra. Később az edző-játékos viszonyunk is példaértékű volt. Ő vitt ki a válogatottal a spanyolországi vb-re is – fogalmazott a Kemma.hu-nak.

A legjobb súlyemelők érkeztek a Földibe

November végén Tatabányán, a Tatabányai Sport Club (TSC) súlyemelő-szakosztályának szervezésével rendezték az országos bajokságot. Az egykori kiemelkedő súlyemelőről, az olimpiai bajnok Földi Imréről elnevezett sportcsarnokban megrendezett ob-n csaknem száz versenyző vett részt. 

Ami szűkebb hazánk érmes helyezéseket illeti, a TSC versenyzői közül Rádi Mariann (64 kg) bronzérmet szerzett, az oroszlányi versenyzők közül Talabér Szonja (45 kg) és Lucz Levente (102 kg, egyaránt Oroszlány VSEE), valamint a 15 éves, serdülő korosztályú Zolnai Lénárd (61 kg) és Szalai Lili (71 kg, egyaránt Oroszlányiak VSK) is országos bajnok lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában