Országos bajnokság

2022.11.29. 11:25

Remekeltek az oroszlányi súlyemelők az ob-n a Földiben - fotók

A hétvégi országos bajnokságon a tatabányaiak elsősorban a szervezésben, az oroszlányiak az emelésben jeleskedtek.

Kun Attila

Az ország legjobb súlyemelői emeltek a Földiben

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

A hétvégén Tatabányán, a Tatabányai Sport Club (TSC) súlyemelő-szakosztályának szervezésével rendezték az országos bajokságot. Az egykori kiemelkedő súlyemelőről, az olimpiai bajnok Földi Imréről elnevezett sportcsarnokban megrendezett ob-n csaknem száz versenyző vett részt. A bajnokságon Visegrádi József szakosztályvezető és Stark András egykori vezetőedző megkoszorúzta a TSC súlyemelő-legendáinak emléktábláját. 
Az eseményen jelen volt Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke is, aki méltatta a TSC legendás súlyemelőmúltját, illetve a rendezéssel is maximálisan elégedett volt. 

A TSC versenyzői közül Rádi Mariann (64 kg) bronzérmet szerzett, míg Harcsa Johanna Dorka (71 kg) az összetett versenyben hajszállal, mindössze egyetlen kilogrammal csúszott le a bajnoki dobogóról, így a negyedik helyen végzett. Banyó Gabriella (59 kg) három rontott szakítás után nem folytathatta a versenyt, míg Stavarsz Ádám (73 kg) sérülés miatt feladni kényszerült a küzdelmeket. 

Kitűnően szerepeltek az oroszlányi versenyzők, aki közül Talabér Szonja (45 kg) és Lucz Levente (102 kg, egyaránt Oroszlány VSEE), valamint a 15 éves, serdülő korosztályú Zolnai Lénárd (61 kg) és Szalai Lili (71 kg, egyaránt Oroszlányiak VSK) is országos bajnok lett. Zolnai 194 kg-os teljesítménye országos utánpótlásrekord. 

Pályafutása 18. bajnoki címét nyerte a Rédéről származó ólomsúlyú (+109 kg) olimpikon, a már szegedi színekben versenyző Nagy Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában