Karate

2022.11.16. 19:36

Európa-bajnoki címet nyert Kerekes Balázs

Kitettek magukért a tatai kölyöksárkányok Olaszországban.

Kun Attila

Kerekes Balázs a dobogó legfelső fokára állhatott a firenzei Európa-bajnokságon

Forrás: Shotokan Kölyöksárkány SE

A tatai Shotokan Kölyöksárkány SE csapata november elején részt vehetett a WUKF Karate Európa-bajnokságon, amelyet hat év után rendeztek meg újra, mégpedig Olaszországban, Firenzében. A versenyen 21 európai ország, valamint az Egyesült Államok csapata, összesen 1870 versenyző vett részt. A magyar csapat 28 versenyzőből állt, ebből a Kölyöksárkány SE-t nyolcan képviselték. A gyerekek formagyakorlatban és küzdelemben is megmérettették magukat. A nagy létszámú kategóriák ellenére tisztességesen helyt álltak és szép eredményeket értek el a tataiak. 
A legkiemelkedőbb eredményt a klub edzője, Kerekes Balázs (4. dan) ért el, aki a saját kategóriájában Európa-bajnoki címet szerzett egyéni küzdelemben, a négy fős magyar csapat tagjaként pedig harmadik lett rotációs küzdelemben. 
Tóth Zsolt Bence a 15-16 évesek korosztályának küzdelmében három győztes mérkőzéssel sem jutott a legjobb négy közé a nagy létszámú mezőnyben, de így is a kiemelkedőnek számító ötödik helyen végzett. Márkus Marcellnek a legjobb nyolc közé sikerült beverekednie magát a nagyon erős mezőnyben. Kővári Gellértnek a 21–35 évesek kategóriájában a népes és erős mezőnyben a legjobb 18 közé sikerült küzdenie magát. 
Formagyakorlat versenyszámokban még több induló volt az Eb-n, ezért az indulóknak még nehezebb dolga volt. A tataiak ennek ellenére rendkívül eredményesen és elégedetten távozhattak a tatamiról: Nágel Hanna, Nágel Zille, Nágel Balázs és Nágel Zalán a sötétebb övesek között is szép mesterkatákat mutattak be a bíróknak. 
A kölyöksárkányok összességében nagyon elégedettek lehetnek, felkészülésükkel, hozzáállásukkal és a versenyen mutatott teljesítményükkel is. Az egyesület legközelebb december 12-én, Szigetszentmiklóson, a magyar bajnokságon versenyez. Erre a viadalra az Eb-n látottnál nagyobb létszámmal készülnek a tataiak és több éremre számítanak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában