Szeptemberi büszkeségek: kitartásból és élni akarásból is jelesre vizsgáztak sportolóink

Vá. T.

Komárom-Esztergomból négy szervátültetett versenyző járult hozzá a magyar sportsikerekhez

Forrás: Beküldött

Remekeltek szervátültetett versenyzőink

Csak a házigazda Egyesült Királyság előzte meg a magyar csapatot az éremtáblán a Szervátültetettek és Művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán. A tizenkét sportág különböző korosztályokban megrendezett viadalán összesen 41 arany-, 40 ezüst- és 42 bronzérmet harcoltak ki a mieink. A sikeres magyar versenyzők között négy Komárom-Esztergomi sportoló is szerepelt. A tatai Szendi János kétszeres veseátültetett sportoló, a tatabányai, veseátültetett Varga Viktor, a leányvári, májtranszpaltánción átesett Grosz Klementina, valamint az esztergomi, szintén veseátültetett Könözsy Péter.

Embertelen távolságot gyűrt le Maráz Zsuzsanna

Bár az új-zélandi Sandra Barwick által 1990-ben felállított 883,6 kilométeres rekordot nem sikerült túlszárnyalni, az esztergomi Maráz Zsuzsanna simán megnyerte az EMU 6 napos futóversenyét szeptemberben. Az EMU 6 napos ultrafutó versenyén mintegy 21 ország összesen 67 ultrafutója állt rajthoz a Balatonfüredi Campingben, mindenki azzal a céllal, hogy minél több kilométert fusson le 6 nap alatt. 

Első helyen Rakonczai Gábor végzett, megdöntve a magyar férfi csúcsot a 844,048 kilométerrel. Őt követte másodikként a lengyel Koziarski Michał 800,902 kilométerrel, míg a teljes mezőnyben harmadik lett a női első helyezett, Maráz Zsuzsanna, megelőzve több férfi indulót is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában