Ez volt 2022 a sportban: ipponosokat és oroszlánokat ünnepeltünk októberben

Sportos visszatekintő sorozatunkban ezúttal a legfontosabb októberi híreket idézzük fel.

Vá. T.

Az Ippon Judo Tatabánya SE küldöttsége remekül szerepelt a nemzetközi versenyen

Forrás: Facebook/Ippon Judo Tatabánya SE

Bravúrral kezdett, megtörte az átkot az MVM-OSE Lions

Nagy bravúrral kezdte meg szereplését az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban az MVM-OSE Lions csapata: Simon Petrov együttese hazai környezetben győzte le a Körmendet, 104-98-ra. Amióta az OSE visszajutott az élvonalba, hazai környezetben ekkor, október elsején nyert első alkalommal a Vas megyeiek ellen. Simon Petrov a mérkőzés után köszönetét fejezte ki a szurkolóknak a fantasztikus buzdításért. Az oroszlányiak a folytatásban már nem szerepeltek ennyire kiemelkedően, becsúszott egy katasztrofális vereség is az Alba Fehérvár ellen, jelenleg pedig a legjobb nyolcba jutás az elsődleges cél.

Megváltak a Dorogi FC vezetőedzőjétől

Október elején benyújtotta lemondását Fenyvesi László, a labdarúgó NB II.-ben szereplő Dorogi FC vezetőedzője, amit a klubvezetés el is fogadott. Az utolsó csepp a pohárban a Kozármisleny ellen elszenvedett 3-1-es vereség volt, amivel a piros-feketék az utolsó helyre csúsztak vissza a tabellán. 

– Úgy vélem, ebben a helyzetben a csapatnak új impulzusokra van szüksége. Mayer László klubelnök, valamint Bene Ferenc szakmai igazgató és Sitku Illés sportigazgató is elfogadták ezt – fogalmazott Fenyvesi László a Kemma.hu-nak adott interjúban. A csapat helyzete egyébként azóta sem javult sokat, az új trénerrel, Marián Slukával is sereghajtók.

Csernoviczki Éva első országos bajnokai

Nem meglepő, hogy redményesen szerepelnek az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői mind hazai, mind nemzetközi szinten. A Tatabányán rendezett Faragó Benjámin Emlékversenyen az Ippon Judo Tatabánya SE az Észak-dunántúli régióból részt vevő egyesületek közül a legnagyobb létszámmal, 19 versenyzővel indult, akik közül ketten a hetedik helyen végeztek, a többiek viszont mindannyian érmet nyertek. Pakson rendezték a diák A és B országos bajnokságot, amelyen szintén részt vettek az egyesület sportolói. A legjobban a 40 kg-os Horváth Luca és a 26 kg-os Dénes Viktor szerepelt, akik egyaránt az első helyen végeztek, így ők lettek az egy éve edzősködő Csernoviczki Éva első országos bajnokai. 

Nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el az ipponosok. A Celjében rendezett felnőtt és junior Európa Kupa-viadalon az 52 kg-os Keller Rebeka a második, a 73 kg-os Szabó Áron 41 induló közül pedig az ötödik helyet szerezte meg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában