Vízilabda

2024.04.13. 19:47

Nem sikerült pontokat szerezniük az élvonalbeli hölgyeknek és a férficsapatnak sem

Napsütötte hétvége volt, mégis szomorkás.

Kemma.hu

Vízilabda OB I., női, 17. forduló
Tatabánya Women’s Water Polo – UVSE 2-16 (0-7, 1-4, 0-3, 1-2)
Tatabánya, Buborék, 120 néző, vezette: Varga Cs., Németh R.
TWWP: Kovács Dorottya – Zantleitner H. 1, Zantleitner N., Orbán, Németh V., Kurucz, Perjési. Csere: Mikola (kapus), Nagy J. 1, Kovács Dalma, Rend, Szabó J. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 4/1, illetve 5/5.
Gól ötméteresből: 1/0, illetve 2/2.

Annak ellenére, hogy a bajnokesélyes fővárosi együttes lerohanta a Zink Petrát nélkülöző házigazdákat, a tatabányaiak igyekeztek ellenállni a vendégek nyomásának. A tatabányai fiatalok több jó védekezést is bemutattak, és a budapestiek hibáit kihasználva a labdaszerzésekben is jeleskedtek. Ám ez, a jóval fizikálisabb UVSE ellen – ezen a meccsen – ennyire volt elegendő.

Zantleitner Krisztina: - Mint látható az eredményen, a góllövőink otthon maradtak… A viccet félretéve, az egyéni megoldások helyett többre juthatunk a csapatszintű gondolkodással. Amióta lejátszottunk az UVSE-vel az első meccsünket, azóta igyekszünk minél többet edzeni, ami még ezen a meccsen nem köszönhetett vissza, hiszen két hét alatt aligha lehet jelentős változásokat elérni. De remélem a véghajrában már lesz jelentősége.

Férfi OB I. B, 21. forduló
Tatabányai Vízmű SE – Eszterházy egyetem Eger 10-12 (1-2, 2-3, 2-3, 5-4)
Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Némethy R., Irmes M.
TVSE: Szabó I. – Gombos 1, Pető 6, Várnagy M., Keresztes, Fekete B. 1, Kósi Kelly 1. Csere: Németh A., Vajda, Galler 1, Kovács P., Végh L. Edző: Gebauer Lajos.
Kihasznált emberelőny: 10/5, illetve 6/4.
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 2/1.
Kipontozódott: Antal (Eger).

A mérkőzésen végig a vendégek vezettek, volt, hogy négy góllal is. A tatabányaiak erejéből arra futotta, hogy kapaszkodjanak, és időnként szorosabbá tegyék a találkozót. Ismét fontos pontokat hagyott el a Tatabányai VSE.

Gebauer Lajos: - Megint nem láttam a tüzet, az elszántságot a fiúk szemében, anélkül pedig nem lehet odaadással pólózni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában