Labdarúgás

2022.12.04. 15:20

Nagyon kellett ez a győzelem a dorogi futballistáknak

A Dorogi FC nagy bravúrt bemutatva 1-0-ra legyőzte az élmezőnyhöz tartozó és eddig veretlen PMFC-t a labdarúgó NB II. 19. fordulójában.

Vá. T.

Szedlár Zoltán gólja döntött

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Finoman szólva nem a hazai együttes számított a találkozó esélyesének, ám Marián Sluka csapatának minden pontra égetően szüksége van, hogy ne kerüljön teljesen reménytelen helyzetbe a tavaszi folytatás előtt. Ugyanakkor – főleg a listavezető Diósgyőr szombati veresége miatt – a pécsiek számára is volt tétje a mérkőzésnek, hiszen győzelem esetén egy pontra megközelíthették volna a borsodiakat.

A mérkőzés elején mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobbat a Dorog puskázta el a 35. percben, Szerencsi lőhetett úgy, hogy már csak a kapussal állt szemben, ám Helesfay hárítani tudott. Nem úgy egy perccel később, amikor is Szedlár Zoltán indult meg a jobb szélen, majd 10 méterről, éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt. 

Az eredmény a második félidőben már nem változott, a Dorogi FC ezzel nagyon fontos három ponthoz jutott. A mérlegüket 4-4-11-re javították, így jelenleg 16 pontjuk van és az utolsó előtti helyen állnak a tabellán. A piros-feketék az év utolsó mérkőzését a szintén az alsóházhoz tartozó Kazincbarcika ellen vívják ugyancsak hazai pályán, jövő vasárnap 13 órától. 

Labdarúgó NB II., 19. forduló

Dorogi FC–Pécsi MFC 1–0

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, vezette: Móri T. (Horváth Z., Becséri G.)

Dorog: Borsos – Kárász, Gyurácz, Kovács O., Papp M. – Lénárth – Szerencsi (Vígh, 75.), Sztojka, Barna (Berkó, 92.), Szedlár (Magyari, 75.), – Szalai J. Vezetőedző: Marián Sluka.

PMFC: Helesfay – Svedjuk (Kónya, 66.), Rácz L., Szeles, Hadaró (Hegedűs, 80.) – Terbe – Gera Z. (Kövesdi, 80.), Kesztyűs B., Nikitscher (Kocsis, 66.), Harsányi – Tóth G. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gólszerző: Szedlár (36.)

Sárga lap: Sztojka (87.), illetve Terbe (46.), Kesztyűs (54.), Weitner Ádám (vezetőedző, 89.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában