Vívó országos bajnokság

2022.12.18. 12:39

Országos bajnok lett a tatai vívócsillag, Kun Anna

Az OMS-Tata vívója nyerte a szombati egyéni ob-n az aranyérmet női párbajtőrben, ahol a Tatabányai SC versenyzője, Gnám Tamara harmadik, az ugyancsak TSC-s Büki Lili pedig nyolcadik lett.

Kun Attila

Kun Anna (balról a második) másodszor lett országos bajnok, Gnám Tamara (jobbról a második) ezúttal harmadik lett

Forrás: hunfencing.hu

A Magyar Vívás Napján, a fővárosi a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett egyéni versenyen kiderült, hogy mostanság Kun Anna külön kategóriát képvisel a honi mezőnyben. Volt ugyan egy 15:14-es meccse Dékány Kingával szemben, de ott is 14:10-re vezetett, és együttessel ért véget a mérkőzés. 

Egyébként nagy különbségekkel hozta le meccseit, különösen az elődöntőben, amikor a tatai klasszis a fiatal Tóth Jázmint győzte le. Utóbbi szereplése is meglepetésnek mondható, miközben a válogatottak, Muhari Eszter, Nagy Kinga, majd Büki Lili körről körre búcsúztak egymás után. Még váratlanabb sikernek mondható ugyanakkor Kálmán Gyöngyvér döntőbe jutása. A Honvéd junior korú vívója sorra győzte le riválisait, a négy között Gnám Tamaránál bizonyult jobbnak, megakadályozva ezzel a “tatai-tatabányai” házidöntőt. 

A nap egyik meglepetésemberének menetelése a döntőben ért véget, “természetesen” Kun Anna jóvoltából. Plásztán Attila tatai tanítványa - Annával hét éves kora óta, több mint két évtizede dolgoznak együtt -, aki egészen remek esztendőt zárt, nem sok esélyt hagyott fiatal riválisának. 15:6-ra nyert, és ezzel két év után szerezte meg második egyéni ob-aranyérmét.

Kun Anna: “Tegnap nem éreztem azt, hogy ez ilyen egyszerű lesz, de ma valahogy összejöttek a dolgok, tényleg jól ment a vívás. Eddigi legeredményesebb felnőtt esztendőm remek lezárása ez a verseny, de vasárnap még jön a csapat, amely mindig nagyon fontos a számunkra, úgyhogy ünneplés az ünneplés reméljük, majd csak holnap következik.”

Vívó országos bajnokság, női, párbajtőr egyéni, 119 induló, végeredmény: 1. Kun Anna (OMS-Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Kálmán Gyöngyvér (Honvéd), 3. Tóth Jázmin (Honvéd) és Gnám Tamara (Tatabányai SC), 5. Wimmer Dorina (MTK), 6. Dékány Kinga (BVSC) és Kardos Edina (MTK), 8. Büki Lili (Tatabányai SC). A döntőben: Kun–Kálmán 15:6.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában