Családi programok

2024.04.28. 17:30

Ezek a programok lesznek az új VZV fesztiválon

Új szervező vette át a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál szervezését áprilisban. A tatabányai cég ügyvezetője a fesztivállal kapcsolatos terveikről is beszélt.

Goletz-DeáK Viktória

Mint arról korábban beszámoltunk, április elején jelentette be a Víz Zene Virág Fesztivál Egyesület a tatai önkormányzatnak, hogy idén nem kívánja megszervezni az országos hírű fesztivált. Michl József polgármester kérésére azonban tárgyaltak egy tatabányai céggel, akik a város támogatásával elvállalták a szűkös idő ellenére is a programok megszervezését. A Blue Hill Média Kft. ügyvezetője, Jakab Jácint azt is elárulta, hogy ők hogyan képzelik el a fesztivált. 

Új szervező vette át a tatai Víz Zene Virág Fesztivál szervezését április elején. A tatabányai cég ügyvezetője a fesztivállal kapcsolatos terveikről is beszélt.
A fesztivál új szervezője azt ígérte, hogy ársapkát vezetnek be az ételre és az italra
Fotó: Szűr Annamária / Forrás:  24 Óra

Jakab Jácint elmondta, hogy amikor felajánlották nekik a lehetőséget, a legnagyobb kérdés az volt, hogy tudnak-e rövid idő alatt a tataiak és a térségiek számára a korábbihoz hasonló szerethető, a 30 évet tisztelő Víz Zene Virág Fesztivált szervezni.

Nagy kihívás a fesztivál megszervezése

 – Kérdés volt, hogy tudunk-e olyan nagy, országos előadókat hozni, akik még nem voltak Tatán és mindenki büszke rájuk. Illetve meg tudjuk-e oldani a polgármester kérésére, hogy ársapkát vezessünk be az ételre és az italra. És valóban az ország egyik legszerethetőbb és legnagyobb családi fesztiválja legyen a Víz, Zene, Virág – sorolta a felmerülő kihívásokat az ügyvezető, aki elmondta, hogy az elmúlt két hét ezzel a munkával telt számukra. Végül úgy érezték, hogy sikerülni fog a nem egyszerű feladat, így elvállalták a szervezést. 

– Érezzük magunkban nemcsak a bátorságot, de a szakmaiságot is, hogy belevágjunk – szögezte le Jakab Jácint., aki arról is beszélt, hogy milyen belépőkkel és programokkal készülnek. – Azokat a hagyományokat, amiket az elmúlt 30 évben a Víz Zene Virág fesztivál képviselt, azt mi is szeretnénk megtartani. Tehát a vízi karnevál, a tűzijáték, a lampionos bemutató, az ingyenes családi programok meg fognak maradni. Erre megvannak a csapatok, megvan a kiszolgáló személyzet. Azt szeretnénk, hogy a magaskultúra irányába menjen el a fesztivál, ahol mindenki megtalálhatja a maga számítását – árulta el az ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy napijegyet is lehet majd váltani a rendezvényre. 

Új jegyfajták is lesznek

– Gondolkodunk napijegyben, családi bérletben, sőt nagycsaládos kedvezményben is. Még a számítások előttünk vannak, de mindenféleképpen azt szeretnénk, ha mindenki megtalálhatná a maga számára legkedvezményesebb jegyformát. Illetve a fesztivál családosoknak szóló része ingyenes lesz. Oda például a cég támogatásával gyermekprogramokat, magas szintű programokat fogunk szervezni. Gondolkodunk civil falu létrehozásában is és szeretnénk a helyi tehetségeknek helyet biztosítani a bemutatkozásra – tette hozzá Jakab Jácint.

Országos hírű fellépők

A cég azt ígérte, hogy országosan ismert és elismert fellépőket hoz a fesztiválra. Azonban velük még folynak a tárgyalások és a szerződéskötések. Neveket csak akkor akarnak mondani, ha már minden hivatalos formaságon túl vannak. 
– Ami már biztos, hogy minden egyes napra van már országos hírű előadónk – ígérte a szervező. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában