Felújítják

2024.05.09. 06:40

Döntöttek a Fáklya utcai büfék sorsáról

Teljesen megújulhat a tatai tófarok Fáklya utcai része. Az Öreg-tó partján új büfésorok várják hamarosan a vendégeket.

Kemma.hu

Népszerű kiránduló helye nem csak a helyieknek, hanem a turistáknak is az Öreg-tó. A tópart nagy része már megújult az elmúlt évek alatt, azonban a tófarokra még ráfér egy "ráncfelvarrás". Most ez is megtörténhet, ugyanis a testület döntése szerint nagy átalakítások várhatóak a környéken. Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt, az Építők parkjához hasonlóan népszerű fejlesztések lesznek a területen.  

Teljesen átalakul a Fáklya utca. Park, lezárt utca, kutyás strand és megújuló büfésor lesz az Öreg-tó tófarok részén.
Értékesíteni szeretné az Öreg-tó tófarok részén lévő büfék területét az önkormányzat 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az áprilisi testületi ülésen döntöttek többek között arról is, hogy megépülhet-e az új parkoló a Fáklya utca elején, illetve, hogy mi legyen a mostani büfék sorsa. 

Tovább szépül az Öreg-tó

– A Fáklya utcában, a meglévő büfésor helyett egy teljesen új, gyönyörű, új fejlesztést szeretnénk látni. Ehhez az önkormányzat az alapot teremti meg. Egy szerviz utat építünk és az infrastruktúrát igazítjuk ott ki. De van ott egy csaknem háromezer négyzetméteres terület, ez a büfésornak a területe, amit a testület döntése szerint az önkormányzat értékesíteni fog. Mellette pedig van egy magántulajdon, amit viszont mi szeretnénk megvásárolni, oda egy parkolót szeretnénk építeni – magyarázta a Kemma.hu-nak a polgármester. Hozzátette: a beruházással a Fáklya utca elején egy közel száz férőhelyes parkolót alakítanának ki. 

– Megvalósítjuk azt, hogy ha valaki a tópartra akar lemenni, akkor tegye le az utca elején az autóját és sétáljon le. Épülni fog ebből a pályázatból egy új kerékpárút és sétány. Le tud sétálni a tópartig és nem kell autóval lemennie az idegeneknek, a látogatóknak, a nem ott élőknek – szögezte le Michl József. A testület döntésének másik fontos része volt a büfésor sorsa is. Erről készített videóját közösségi oldalán is megosztotta a polgármester. 

Több lehetőség is volt

Az előterjesztésben két lehetőség szerepelt. Az egyik, hogy az önkormányzat tulajdonában marad a terület, amire új, egységes büféket épít, amiket azután bérbe ad. Ebben az esetben az önkormányzat teljes körűen olyan utcaképet alakíthat ki, mely illeszkedik az adott településrészhez. Egyúttal az önkormányzat meghatározhatja az épületek számát, illetve működésük profilját. Azonban ekkor a városnak kell az ehhez szükséges összeget finanszírozni, ami a büfék bérbeadásával csak sokára térülne meg. 

Teljesen átalakul a Fáklya utca. Park, lezárt utca, kutyás strand és megújuló büfésor lesz az Öreg-tó tófarok részén.
A Fáklya utcát a tervek szerint már az elején sorompóval zárnák le az autósok elől. 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Döntöttek

A  másik lehetőség pedig az, hogy az egész területet értékesíti a város. Ekkor a befektető feladata a beruházás, vagyis a büfék megvalósítása, amit bérbe adhat. Ebben az esetben az önkormányzatnak nincsen kiadása, sőt a terület értékét egy összegben megkapja a város. Azonban ilyenkor is lehetősége van a városnak a koncepció terv alapján beleszólni a beruházásba, az épületek kialakításába. Végül a testület a terület eladása mellett döntött. 
– Mi szabjuk meg jóváhagyni azt a koncepciót, ami szerint oda új büfék épülhetnek. Az Építők parkjához hasonló, szép, egységesen megtervezett építményeket szeretnénk ott látni. Ehhez keressük a befektetőket – tette hozzá a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában