Foci vb

2022.12.12. 17:30

A csinos tatai lány a katari vb-n dolgozik, még egy ottani reklámfilmben is szerepelt +videó

A tatai Krosztics Noémi egy éve él Katar fővárosában, Dohában ahol fesztiválszervezőként dolgozik az állami tulajdonban lévő Katara Kulturális faluban. Mint több nyelven beszélő európai, szerepet kapott a labdarúgó világbajnokság szervezési és lebonyolítási munkáiban is.

Sz.I.

Krosztics Noémi

Forrás: Beküldött

Fő feladata a világ legnívósabb arab telivér versenyének szervezésében és rendezésében való közreműködés. A FIFA labdarúgó VB szervezése azonban olyan nagy feladat volt az országnak, hogy aki csak tehette részt vett benne. Így Noémi is feladatot kapott, elsőorban a külföldi vendégek informálásában programjának szervezésében. Szívesen küldött egy rövid élménybeszámolót a Kemma.hu számára. 

Mint elmondta, a világbajnokság előkészületeként új városrészek épültek ki, nem kevesebb mint 47 felhőkarcoló méretű hotelt húztak fel csak az elmúlt egy év során, hogy ez a kicsiny ország a lehető legtöbb szurkolót fogadhassa be. Ámulatos tömegközlekedési rendszer lett kialakítva, ami segíti a szurkolókat a stadionokhoz való könnyű és gyors eljutásban, mindezt teljesen ingyenesen. 

A város minden szegletében megtalálhatóak szórakoztató központok: hatalmas kivetitőkkel, zenei es cirkuszi fellépőkkel, árusokkal, büfékkel, tulajdonképpen mindennel amire csak a látogató vágyhat. Az egyik legfelkapottabb ilyen negyed közvetlen a Lusail Stadion lábánál fekvő Lusail Boulevard, ahol kilométereken át húzódó étterem láncok, nyílt téren játszó DJ-k, 3D-s plakátok és elő közvetítések zajlanak.

A közhangulat barátságos és mulatságos: a helyiek nyitottak és befogadóak, aki csak ellátogat az országba saját szemével győződik meg arról, hogy a kulturális és vallási különbségekhez kötött aggályai alaptalanok. A közbiztonság páratlan: nincsenek zavargások, lopások, betörések – mi itt rendszerint nyitott ajtóval fekszünk le éjszaka aludni otthonainkban. Az egyetlen hátránya ennek a VB-nek az itt élők számára az áremelkedések: megemelt bérleti díjak, drágább élelmiszer árak; némelyik szórakozó hely 100USD-t kér el belépőként. 

Mindenesetre ez egy olyan egyszeri alkalom, aminek örülök, hogy részese lehetek: a világ első FIFA labdarúgó világversenye ami télen lett egy közép keleti arab országban megrendezve, egy város területén, 220 milliárd dolláros rekord költségvetéssel - mesélte zárásként Noémi. 

Noémi egy katari imázsfilmben is szerepet kapott, amely felvételt meg is osztott a Kemma.hu olvasóival. A lány a 6 másodpercben tűnik fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!