Ob

2023.04.22. 22:49

Óriási, mit tud ez a tatabányai úszólány: vb-szintidőn belül szorongatta meg a nagyokat

Jackl Vivien döntötte már meg Egerszegi Krisztina korosztályos rekordját, most pedig az országos bajnokságon Kapás Boglárkát szorongatta meg, míg Jakabos zsuzsát legyőzte. 14 és fél évesen.

Kemma.hu

Jackl Vivien (balra), Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsa a 400 méter vegyes első három helyezettje

Forrás: m4sport.hu

A kaposvári úszó országos bajnokság 400 méter vegyes döntőjének legnagyobb sztárja minden kétséget kizáróan a tatabányai Jackl Vivien. A Tatabányai VSE fiatal, még mindigg csak nyolcadik osztályos úszója ugyanis úgy lett második, hogy egy szakaszon vezetett is a későbbi győztes, olimpiai bronzérmes, világ- és hétszeres Európa-bajnok, rövidpályás Európa-bajnok Kapás Boglárka előtt. És nem mellesleg legyőzte az Európa-bajnok olimpikont, Jakabos Zsuzsát. 

Persze Vivient sem kell félteni, ha eredményekről van szó. A még most is csak 14 és fél éves lány két éve, szintén Kaposváron döntötte meg Egerszegi Krisztina 34 éves, korosztályos országos rekordját, olimpiai szinten úszva. A 2022-es limai junior világbajnokságon 200 pillangón és 400 vegyesen hatodik, 1500 méter gyorsban 7. lett, a junior Eb-n 400 vegyesen harmadik lett. 2022 decemberében 1500 méter gyorsúszásban új korosztályos országos csúcsot állított be. De nemcsak a medencében állja meg a helyét a nyolcadik lány: az idén a Bolyai matekversenyen kiemelt díjat kapott, ugyanis minden évben dobogós helyen végzett.

A mostani kaposvári döntőben Kapás Bogi 4:40.12-őt, Jackl Vivien egyéni csúcsot, 4:42.96-ot, Jakabos Zsuzsanna 4:44.21-et úszott. Érdemes kiemelni: a világbajnoki szintidő 4:43.06, tehát Bogi és Vivien is ezen belül teljesített. A tatabányai úszófenomén a 200 méteres pillangóúszás "B" döntőjében is rajtkőre állt. Itt, ahogy arról a TVSE beszámolt, a legjobb idejétől alig elmaradva nyerte meg az úgynevezett kisdöntőt, így összesítésben a 9. helyen végzett, de összességében a 6. legjobb időt úszta a mezőnyben. 1500 méteren is megmutatta magát: itt is egyéni csúcsot úszott, ami egyben “A” szint az IFI Eb-re. A felnőttek mezőnyében a negyedik lett.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában