Környezetvédelem

2024.04.28. 14:30

14 zsáknyi szemét gyűlt össze

A tatai önkormányzat munkatársai is csatlakoztak a szemétszedő akcióhoz. Ezúttal a kerékpárút mentén gyűlt össze 14 zsáknyi szemét.

Kemma.hu

Idén is csatlakozott a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” országos kezdeményezéshez, melynek keretében a hivatal munkatársai a Tata-Dunaalmás kerékpárút egyik szakaszát tisztították meg az eldobált szeméttől. – írta a Tata.hu.

A tatai önkormányzat munkatársai is csatlakoztak a szemétszedő akcióhoz. Ezúttal a kerékpárút mentén gyűlt össze 14 zsáknyi szemét.
Összesen 14 zsáknyi szemét gyűlt össze az önkormányzati dolgozók akciójában
Fotó: Tata.hu

A TeSzedd! akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet 2024-ben már 12. alkalommal szerveztek meg április 22. és 28. között az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy a résztvevő önkéntesek közösen tegyék tisztábbá a környezetünket. A program során bármi gyűjthető, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan összeszedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható, így főként a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére kerülhet sor.

Sok a szemét

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai már több alkalommal bekapcsolódtak az akcióba az elmúlt esztendők során, tavaly az Agostyáni úti vasúti átjárótól indulva egészen Agostyánig szedték össze a szemetet a kerékpárút és a közút mentén, akkor 28 zsákot töltöttek meg hulladékkal, míg idén 14 zsáknyi szemetet szedtek össze. A  hivatal munkatársi közössége évről-évre rendszeresen végez önkéntes városszépítő munkát, a szemétszedés mellett például fa és növényültetéseket. 2022-ben és 2023-ban többek között az Öreg-tó partján, a Kossuth téren, a Piactér mellett, az Építők parkjában és az Angolkertben ültettek növényeket, emellett tereprendezési munkákban is részt vettek a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában