Multitalentum

2023.04.07. 15:00

Nem csak úszásban, matekozásban is a legjobb Jackl Vivien tatabányai úszófenomén

Március végén, színvonalas ünnepi műsort követően került sor az immár 32. alkalommal megrendezett Bolyai Matematikaverseny díjkiosztójára.

Kemma.hu

Jackl Vivien is esélyes lesz Belgrádban

Fotó: Simone Castrovillari

A rendezvényen az intézményvezető beszédét követően Dr. Kancz Csaba főispán, majd Dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője osztotta meg gondolatait a rangos eseményről és a matematika fontosságáról. Ezután került sor azoknak a diákoknak a díjazására, akik Tatabánya és térsége iskoláiból, összesen 25 intézmény tanulói közül bizonyultak a legjobbnak a Bolyai Matematikaversenyen.

Magyarné Kocsis Andrea és Pataki Zoltánné képviselőasszonyok külön ajándékkal készültek a kertvárosi általános iskolák díjazottjainak. A Bárdos László Gimnázium tanulója, Jackl Vivien kiemelt díjban részesült. A nyolcadik osztályos tanuló eddig minden évben dobogós helyen végzett.

Jackl Vivien tatabányai úszófenomén a nyári romániai Otopeniben megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon a 400 méteres vegyes úszásban a dobogó harmadik fokára állhatott. A nyár végén pedig, a Limában megrendezett FINA junior világbajnokságon ugyanebben a számban és a 200 méteres pillangóúszásban is a 6. helyezést ért el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában