Helyi közélet

2024.04.28. 14:31

Az állandó slackline pálya telepítése is felmerült Várgesztesen

A Föld napjához kapcsolódóan több program is várta a Várgesztesen élőket – számolt be a vargesztes.hu.

Kemma.hu

A jeles évfordulón a kissé borús és hűvös idő ellenére csaknem harminc gyerek tette magát próbára a Keltike Ház által szervezett Tavaszi gyerekprogramon, amelyre a Vasalt utak három izgalmas állomással készült.

Állandó slackline pálya telepítése is felmerült Várgesztesen
Állandó slackline pálya telepítése is felmerült Várgesztesen
Fotó: Kluber David / Forrás: vargesztes.hu

A gyerekek kipróbálhatták, hogy vajon ki tudnak-e szabadulni a pók hálójából, anélkül, hogy a pók ezt észrevenné. Összehangolt csapatmunkával átjutottak veszélyes mocsarakon, majd egyensúlyozási képességüket latba vetve szakadékok felett egyensúlyozva legyőztek minden veszélyt.

A kicsik legnagyobb örömére ősszel biztosan lesz még folytatás, de, hogy addig se maradjanak izgalmak nélkül, szervezés alatt áll egy sziklamászó oktató tanfolyam. Valamint egy állandó slackline pálya telepítésének a lehetősége is felmerült, látva a kígyózó sort a slackline állomás előtt.

Ezt megelőzőn Rieder Mónika szülői munkaközösségi tag felhívására szerszámokkal felszerelkezve érkeztek iskolások és szüleik a közelmúltban a várgesztesi Faluház udvarán lévő köztéri játszótér rendbetételére.

Kicserélték a nagy homokozóban a homokot, s a régi is hasznosul, hiszen a falu télen az utak jégmentesítéséhez használja majd fel.
A délelőtt során a kültéri játékok alatti területet is gyomtalanították, felásták, miközben a madárcsicsergés mellett gyermek kacaj töltötte meg a Faluház udvarát.

Valamennyi technikai pontot ellenőrizték, az apukák még teherpróbának is alávetették a speciális hintát. A játékok műszaki ellenőrzése mellett természetesen a legfőbb szempont az volt, hogy a gyerekek szép környezetben, tiszta levegőn töltsenek minél több időt.

– A Föld napja mindig is kiemelt esemény Várgesztesen, a természet közelsége miatt az óvása, megőrzése mindennapjaink természetes része. Mégis évről-évre szükségét érezzük annak, hogy a hivatalos napját megelőzően, ami világszerte április 22, tevőlegesen, munkával ünnepeljük – mondta Rising Károlyné polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában