Bajnokok Ligája

2024.03.07. 12:03

Az oroszlányi betonpályától a Real Madrid ellen szerzett gólig

Nem sokon múlott, hogy órási bravúrt hajtson végre az RB Leipzig csapata a Real Madrid otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A mérkőzés legjobbja Willi Orbán volt, aki gyerekként még az oroszlányi grundon rúgta társaival a labdát.

Túri Csaba

Forrás: RB Leipzig/X

A lipcsei egygólos Real Madrid győzelem után vajmi kevés esélyt adtak a német csapatnak a továbbjutásra, azonban a két magyarral a kezdőben felálló alakulat kis híján rácáfolt a kétkedőkre. A kapuban Gulácsi Péter, a védelem tengelyében pedig az egykor az oroszlányi grundon futballozó Willi Orbán kapott szerepet, utóbbi ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is viselte. 

Willi Orbán Real Madrid elleni gólja az oroszlányi szíveket is megdobogtatta
Willi Orbán Real Madrid elleni gólja az oroszlányi szíveket is megdobogtatta
Forrás: RB Leipzig/X

Az édesapja visszaemlékezései szerint már gyerekkorában is harcos és tudatos Willi Orbán vezérletével gyakorlatilag lefocizta a lipcsei gárda a spanyolokat, azonban a második félidőben egy kontratámadás végén mégis a madridiak jutottak előnyhöz. Sokáig nem örülhettek a vezető találatnak, pár perc múlva ugyanis jött a magyar válogatott védő, aki az oroszlányi focipályákon megszerzett tudását is felhasználva egalizálta az eredményt.

Willi Orbán a mérkőzés embere

A találkozó végén nem sokon múlt, hogy hosszabbításra mentse az ütközetet az RB Leipzig, de Dani Olmo klasszis emelése a felső lécen csattant. Az 1-1-es döntetlen azt jelentette, hogy a királyi gárda 2-1-es összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőbe. Az oroszlányi nyarak focikirálya azonban nem maradt elismerés nélkül: Willi Orbánt választották meg a mérkőzés legjobbjának. A klasszis védőnek volt még egy emlékezetes jelenete a mérkőzésen. A második félidőben Vinícius Jr. először hátulról fellökte, majd miután ezt számon kérte rajta Orbán, a spanyolok támadója a nyakánál fogva ismét fellökte a magyar játékost. Érthetetlen módon ez az eset csak  sárga lapot ért.

Úgy tűnik, hogy a Real Madrid nem szívleli Komárom-Esztergom vármegyét. Ki ne emlékezne rá, amikor 1981-ben a Tatabányai Bányász az akkor még UEFA-kupa névre hallgató sorozatban hazai pályán 2-1-re elkalapálta a királyi gárdát. Huszonhárom évvel később pedig az oroszlányi grundok királya adta fel a leckét a spanyoloknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában