Labdarúgás

2023.10.16. 17:30

Willi Orbán a közeli visszatérésre készül és bízik a válogatottban

A magyar válogatott és az RB Leipzig labdarúgójának Oroszlányban élő édesapja beszélt fiáról. Willi Orbán nem lehet ott Litvániában, ahol a magyar csapat egyenes ágon kiharcolhatja az Eb-részvételt.

Kemma.hu

Willi Orbán mindenbe belerúgott gyerekkorában

Forrás: NSO

Kedden újabb Eb-selejtező vár a magyar válogatottra, miután szombaton legyőzték Szerbiát is. A csapatból hiányzott azonban Willi Orbán, aki ezer szállal kötődik megyénkhez. Orbán Vilmos, Willi Oroszlányban élő édesapja az OrigoSportnak videóinterjú formájában nyilatkozott fia sérüléséről, és arról is, hogy milyen gyerek volt a kis Willi. Miután a szülők elváltak, a kisfiú édesanyjával maradt Németországban, de nyaranta sok időt töltött a bányászvárosban az apjával.

Már kiskorában is automatikusan mindenbe belerúgott, ami gömbölyű volt, vagy gurult. Összetört néhány porcelán vázát is – idézi fel az interjúban az idősebb Orbán. Azt is elárulta, hogy a fiú már tizenéves korában nagyon tudatosan állt a labdarúgáshoz, odafigyelt például a táplálkozására is. Az interjú alatt megcsörrent a telefon, németül beszélt egymással apa és fia, a lipcsei csapatkapitány.

– Kicsit türelmesnek kell lennem, hogy aztán újult erővel térjek vissza a pályára – nyilatkozta Willi Orbán még a magyar-szerb meccs előtt. Éédesapja elmondta: Willi harcos típus. Akkor is, ha labdát kap, és akkor is, ha egészségi állapotáról van szó. Még egy térdsérüléssel is bátran felveszi a harcot. 

A teljes videó alább tekinthető meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában