Legendák

2023.09.16. 20:03

42 éve volt a Real-verés: még a fákon is emberek lógtak, hogy lássák a tatabányai csodát

Immár 42 éve, hogy a Tatabányai Bányász labdarúgócsapata 2:1-re legyőzte a világhírű spanyol együttest, a Real Madridot az UEFA-kupában. 1981. szeptember 16-át írták, amikor zsúfolásig megtelt a Bányász stadionja.

Petrik József

A legendás Tatabányai Bányász - Real Madrid mérkőzés

Forrás: Archív

Azon a legendás szeptember közepi napot 22 ezren szorongtak a lelátókon és több százezren a tévé képernyői előtt. És, aki azt gondolná, hogy ennyi nézőt csak a spanyol sztárgárda vonzott ki a pálya szélére, az nagyot téved. Akkoriban a fantasztikus erőkből, csillagokból álló Real ellen ugyanis egy igazi focinagyságokkal teletűzdelt Bányász futott ki a zöld gyepre, Szabó György csapatkapitány vezetésével.

Őt követték a társak, Csapó Károly, P. Nagy László, Kiss Imre, Lakatos Károly, Emmer László, Fischer László, Fejes Ferenc, Hermann Sándor, Weimper István és Kovács István. A gárda mestere pedig Lakat tanár úr volt…

Negyvenkét év telt el azóta, hogy Weimper István, Paripa tizenegyesből Csapó Karcsi pedig szabadrúgásból talált a spanyolok hálójába, és 2:1-es győzelemmel zárták a kék-fehérek a találkozót. Aki látta ezt a diadalt és azok, akik kivívták bizonyára mind a mai napig libabőrösek, ha visszaemlékeznek arra a bizonyos szeptember 16-ra.

Két évvel ezelőtt, a 40. évfordulón összejött a legendás Együttes, amelynek tagjai a TSC jelenlegi Csapatával és az utánpótlás valamennyi tagjával közösen ünnepelhették meg a diadalt. Erre is emlékezzünk a győzelem 42. évfordulóján!

Ha tetszett a videó, ne hagyja ki a Pöci kommentárjaival kísért mérkőzést se!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában