Legendák

2023.05.19. 07:39

P. Nagy László, Rózsa András és Stark András a TSC Örökös Tagja lett

A Földi Imre Sportcsarnok különtermében rendezte meg küldöttgyűlését a Tatabányai Sport Club. Az eseményen a küldöttek meghallgathatták Sámuel Botond gazdasági és sportszakmai értékelését az elmúlt évről, majd az ügyvezető elnök vázolta a közeli jövőt is.

Kemma.hu

A TSC örökös tagjai

Forrás: 24 Óra

Fotó: Herczeg István

Sámuel Botond optimistán, reményekkel telve tekint a jövőbe. Szerinte már a jövő évi, parizsi Olimpián meglepetést okozhatnak a Tatabányai Sport Club versenyzői.
− Nincs távol az az idő, amikor a Tatabányai Sport Club versenyzői érmekkel térnek haza világversenyekről. Már az idei évben megtapasztalhattuk fiatal sportolóink eredményeit, hiszen a párbajtőrvívók, Büki Lili, Muhari Eszter és Kovács Gergely is szép eredményeket értek el, de az ökölvívó Oláh Levente ifi Eb-bronzérme is kiemelkedő siker. A jövőben szeretnénk elérni, hogy a Tatabányai Sport Club eredményei a nyolcvanas éveket idézzék fel − mondta el Sámuel Botond.

Az értékelést követően egy sikeres sportoló köszöntése következett. Az ügyvezető elnök a junior teke világbajnokságon bronzérmet szerzett Lázár Brigittát és edzőjét, Németh Kingát üdvözölte a szép eredmény kapcsán.

A közgyűlés negyedik napirendje hozta a legmeghatóbb pillanatokat. A tavalyi évben kezdett hagyományteremtésbe a klub, és akkor megválasztotta első Örökös Tagjait. 2022-ben a labdarúgó legendák, Szabó György és Csapó Károly, valamint Katona Géza, a birkózók vezetőedzője és Henyecz László atlétika edző vehette át az elismerést. Idén az ugyancsak labdarúgó legenda, P. Nagy László mellett a kétszeres vb-bronzérmes Stark András, egykori súlyemelő és Rózsa András, Eb-bronzérmes ökölvívó vehette át a Tatabányai Sport Club Örökös Tagja címet. 

− Nagyon meghatódtam, mert nagyon jó érzés, hogy így idősödő fejjel gondolnak az emberre.  Nem utolsó sorban igen illusztris társaságba kerültem. Jó lejönni a pályára minden reggel, ehhez a közösséghez tartozni, amelyhez 1976 óta tartozom. Köszönöm az elismerést, jó szerencsét! − fogalmazott P. Nagy László, aki tagja volt annak a legendás Bányásznak is, amely 1981-ben megverte a Real Madridot

− Nagyon jó érzés volt ma is tatabányai sportolónak lenni. 1977 óta vagyok a klub tagja, tizenöt évig bokszoltam, azóta pedig edzősködöm. Generációk sorát neveltük az ökölvívás szeretetére, és értünk el sikereket Varga Miklóstól, Tar Sándoron és Oláh Leventén át Deli Gergőig. Köszönöm szépen a klubnak az elismerést! −mondta Rózsa András.

− Meglepetés volt számomra, amikor elhangzott, hogy a TSC Örökös Tagja címet adományoznak nekem, tagja lettem egy nagyszerű társaságnak. 1964-ben kezdtem a súlyemelést és 2011-ig aktívan dolgoztam a sportklubnál. Versenyzőként huszonegy, edzőként huszonhat  évet dolgozhattam a klubért. Ezt a címet - szerénytelenség nélkül mondhatom - nem érdemtelenül vehettem át. Amit tettem, azt örömmel és kemény munkával tettem. 

Számomra nagyon sokat jelentett a súlyemelés, a család után a mai napig a második helyen szerepel. 

Büszke vagyok arra, hogy három olimpiára jutottam ki, egyszer Európa-bajnok, kétszer vb-ezüstérmes lehettem számtalan magyar bajnoki cím mellett. Stark Tibor Európa-bajnoki címére is nagyon büszke vagyok. Köszönöm a mai elismerést −közölte Stark András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában