Villáminterjú

2024.02.10. 06:55

Kiprich József Szoboszlaiékról: nem lesz még egy 8-1 a Nemzetek Ligájában

A Nemzetek Ligája sorsolásról, Európa-bajnoki esélyekről is mesélt a tatabányai Bányász egykori válogatott labdarúgója a Kemma.hu-nak. Ha valaki, Kiprich József tudja, milyen az ellenfélnek kapott Hollandiában egy meccs hangulata, hiszen máig népszerű a Feyenoord csapatánál. A rotterdami látogatására és hazai pályán maradva az Opus Tigáz Tatabánya helyzetértékelésére is kitértünk beszélgetésünk során.

Túri Csaba

Csütörtökön sorsolták Párizsban a labdarúgó Nemzetek Ligája 2024-25-ös szezonjának a csoportjait. A magyar válogatott az A-divízió 3-as kvartettjébe került Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina társaságában. Kiprich Józsefet a hollandiai ismeretsége miatt kérdeztük a csoport esélyeit illetően. A tatabányai labdarúgó legenda, Kiprich József, mindenki Kipuja készségesen válaszolt a kérdéseinkre.

Kiprich József Tatabányán, a magyar válogatottban és Hollandiában is ünnepelt focista volt holland-magyar nemzetek ligája
Kiprich József ismeri a holland mentalitást és hogy milyen hangulatot tudnak csinálni a kinti szurkolók. A Nemzetek Ligájában mindezt hamarosan a magyar válogatott is megtapasztalhatja
Fotó: Éberling András / Forrás: Magyar Nemzet

A magyar válogatott csoportjával kapcsolatban Kiprich elmondta, a mieink ezúttal már nagyobb eséllyel lépnek pályára, hiszen az elmúlt években Marco Rossi szövetségi kapitány fiainak sikerült kiharcolniuk azt, hogy már tőlünk féljenek, ne pedig mi féljünk az aktuálisan szembejövő csapattól. A holland válogatott szerinte jelen pillanatban nincsen előrébb az Európa-bajnokságra is már veretlenül kijutott magyar nemzeti tizenegytől, ettől függetlenül bárkire veszélyesek lehetnek, bárkit megverhetnek. Kiemelte, hogy hazai pályán különösen veszélyesek a narancssárga mezesek, mert akár Rotterdamban, akár Amszterdamban játszanak, a helyi szurkolók képesek olyan félelmetes hangulatot varázsolni, ami nagyon komoly előnyt ad a tulipánosoknak.

Kiprich szerint nem fog megismétlődni a 2013-as holland-magyar

A holland válogatottal legutóbb 2013 októberében egy emlékezetes, de annál fájóbb mérkőzésen találkoztunk. Az akkor még Egervári Sándor által vezényelt csapat 8-1-es megalázó vereséget szenvedett, ami után újra kellett építeni szinte mindent a nulláról a válogatott háza táján. Kiprich szerint elképzelhetetlen, hogy még egyszer előforduljon egy hasonlóan súlyos vereség, köszönhetően az utóbbi években bekövetkezett pozitív változásoknak köszönhetően.

Féljenek az ellenfelek a magyaroktól az Eb-n!

A nyári Európa-bajnokság esélyeit illetően elmondta, hogy bármi megtörténhet, a válogatottak között egyre kisebbek a különbségek. Kérdésünkre, miszerint meg is nyerhetjük-e a kontinenstornát a következőt válaszolta: 

Én örülnék a legjobban, ha aranyérmesek lennénk. Azt véghezvinni azért nem egyszerű feladat, de most már féljenek tőlünk az ellenfelek!

Kipu felidézte, hogy nemrég korábbi holland csapata, a Feyenoord meghívására Rotterdamba érkezett egy teljes hétvégére. Elárulta, hogy nagyszerű fogadtatásban volt része mind a pályán, mind a pályán kívül, fantasztikus szeretet övezte a látogatását. Egyelőre ugyan nem tervez ismét ellátogatni Hollandiába, pedig bármikor repülőre ülhetne, ha szeretne visszatérni egykori sikereinek a helyszínére.

Kitértünk még az NBIII. Észak-Nyugati csoportját két ponttal vezető, aranyesélyes és egyben feljutásra pályázó Opus Tigáz Tatabánya csapatára is. A Bányász legendája elárulta: sokat beszélget a csapatban játszó Dávid fiával, tőle is tudja, hogy nagyon komolyan gondolják a másodosztályba való feljutást. Hozzátette:  nehéz dolguk lesz azonban, hiszen nem elég megnyerni a bajnokságot, a feljutáshoz ezen felül még egy osztályozó összecsapást is meg kell vívni, ahol nagyon erős csapatokkal kerülhetnek össze. 

Kiprich József egyébként a közelmúltban Vértesszőlősön tért vissza a magyar fociba. A hetvenszeres válogatott az utánpótláskézpést új szintre emelő „Jövő Csillagai” Programhoz csatlakozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában