Mentorszerepben

2024.01.19. 17:25

Kipu visszatér! A következő Szoboszlait fedezheti fel a tatabányai legenda

A hetvenszeres válogatott, legendás labdarúgó, Kiprich József, mindenki Kipuja csatlakozik az utánpótláskézpést új szintre emelő „Jövő Csillagai” Programhoz Vértesszőlősön.

Szabó Alexandra Barbara

Kiprich József Vértesszőlősön tér vissza a magyar fociba

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Éberling András

A Vértesszőlősi Sportegyesület hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a nyáron induló „Jövő Csillagai” tehetségprogramjukhoz szakmai vezetőként és mentorként csatlakozik a korábbi 70-szeres magyar válogatott, a holland Feyenoord csapatával bajnoki címet nyerő tatabányai ikon, Kiprich József. A cél, hogy a régióban focizni vágyó tehetségek a legmagasabb szintű szakmai képzést kapják. 

A program júliusban indul, és mint írják, egyedülálló lehetőséget kínál a fiatal tehetségeknek Komárom-Esztergom vármegyében. Két, 20x40 méteres műfüves pálya, egy nagyméretű füves pálya és egy 60x40 méteres pálya, illetve modern tornaterem is rendelkezésre áll majd.

A Vértesszőlős SE tájékoztatása szerint a programot olyan szakemberek rakták össze, akik rendelkeznek a legmagasabb utánpótlásedzői képesítéssel az UEFA Elite Youth A licensszel, vagy 10 éve segédkeztek Szoboszlai Dominik képzésében is. A képzést előadásokkal segítik majd, elemzéseket és edzéseket tartanak a megye legtehetségesebb labdarúgópalántáinak. A céljuk az, hogy néhány éven belül a vármegye legjobb utánpótlásműhelyét biztosítsák. A program az általuk kidolgozott, jól bevált fejlesztési tervet követi, amely egyensúlyban tartja a technikai, taktikai, mentális és fizikai fejlődést. 

A „Jövő Csillagai” Program mindemellett, mint írták, nemzetközi lehetőségeket is kínál: a legjobbak továbbhaladhatnak európai top akadémiákra, vagy kiemelt magyar akadémián folytathatják. 2024 júliusától partneri szerződéseik életbe lépnek olasz, holland és magyar központokkal, amely óriási lehetőséget nyújt a legtehetségesebb gyermekeknek. Emellett fontos számukra az egyedi fejlesztési terv: minden játékos egyéni képességeit és fejlődési ütemét figyelembe véve kap személyre szabott képzést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában