Kipu

2024.01.28. 17:21

„Tatabányai varázsló, déli hős!” – látványos drapériával üdvözölte a szurkolósereg a Hollandiába visszatérő Kiprichet

A Feyenoord klublegendája a helyszínről személyesen tekintette meg a csapat Twente elleni rangadóját vasárnap.

Kemma.hu

Rengetegen voltak kíváncsiak a Hollandiába visszatérő Kiprichre

Forrás: Feyenoord Rotterdam/X

A korábbi 70-szeres magyar válogatott, a holland Feyenoord csapatával bajnoki címet és több holland kupát is nyerő tatabányai ikon, Kiprich Józsefet a mai napig hatalmas szeretet övezi Hollandiában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Feyenoord nemrég meghívta egykori klasszisát a holland bajnokság vasárnapi rangadójára, amelyen a 2. helyen álló csapat a harmadik helyezett Twente ellen játszott rangadót, amelyre Kipu örömmel el is ment.

A klub hivatalos közösségi oldalai szerint nem sokkal dél után már meg is érkezett a stadionba Kiprich, akit a képek tanúsága szerint rengeteg ember, köztük számos fiatal is fogadott. Emellett a helyi szurkolók egy látványos, görögtűzzel megtámogatott drapériával is köszöntötték a legendát, amelyen az alábbi felirat olvasható: Tovenaar van Tatabánya, held van zuid! (A fordító szerint ez Tatabányai varázsló, déli hős!-t jelent – a szerk.)

Görögtűz és látványos drapéria is köszöntötte Kiput
Forrás: Feyenoord Rotterdam/X

A csapat szurkolóinak Instagram-oldalára is rengeteg tartalom került ki a jeles alkalomról. Közzétettek képeket, amint Kipu a szurkolókkal csinál fotókat, a megérkezés pillanatáról videót is láthatunk, miközben a szurkoló a „József, József!” kiáltással méltatják. Sőt, még egy megható archív felvételt is megtekinthetünk a legenda rotterdami éveiből, amikor konkrétan a vállán cipelték őt csapattársai.

A Feyenoord-Twente mérkőzés egyébként gól nélküli döntetlennel zárult, amelyen a hazaiak egyik játékosa egy tizenegyest is kihagyott. A Feyenoord így továbbra is 5 ponttal (43 pont) előzi meg a harmadik helyezett Twentét (38 pont) a bajnokság tabelláján, az első hely viszont egyelőre lőtávolban sincs számukra: a PSV Eindhovennek ugyanis 55 pontja van, 12-vel több, mint a rotterdami csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában