Párbajtőr

2023.11.10. 06:12

Sérülése miatt bal kézzel versenyez a tatai Kun Anna a párbajtőr világkupán

A hétvégén világkupa versenyt rendeznek az olaszországi Legnanóban. A megmérettetésen vármegyei párbajtőrözőink is érdekelt, és a még sérüléssel küzdő Kun Anna is pástra lép. Igaz, ezúttal bal kézzel vív majd.

Körtvélyfáy Dina

A még sérüléssel küzdő Kun Anna is pástra lép

Forrás: Hunfencing.hu

Ahogy a hunfencing.hu is írja, a kétszeres egyéni olimpiai és hatszoros világbajnok női párbajtőröző klasszis, a szövetség alelnöke, Nagy Tímea beszélgetett női párbajtőr-válogatott tagjaival a hétvégi verseny előtt. Nagy Tímea szerint a társaság nagyon fiatal és tehetséges, sokra hivatottak. A fiatal vívók, köztük a tatabányai Büki Lili, Gnám Tamara és Muhari Eszter szerencsemalacot is kapott Nagy Tímeától.

A világkupán ott lesz a nemrégiben műtéten átesett Kun Anna, aki egyelőre bal kézzel vív majd.

– Nagyon remélem, hogy a decemberi, vancouveri Világkupán már jobbal vívok, különösebb fájdalmat nem érzek a műtött kezemben, de még nem szabad terhelnem – mondta Kun Anna a hunfencin.hu-nak. – Egyébként korábban is hetente egyszer ballal iskoláztam, miért ne próbálnám meg különösebb tét nélkül versenyen is így a szereplést? Annak pedig nagyon örülök, hogy a vasárnapi csapatversenyen ott szurkolhatok majd a lányoknak, köszönöm ezt a lehetőséget a szövetségnek.

A legnanói női párbajtőr olimpiai kvalifikációs világkupán pénteken és szombaton rendezik meg az egyéni, vasárnap a csapatversenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában