Párbajtőr

2023.07.25. 16:08

Egy tuson múlt az érem: a tatai Kun Anna hatodik a világbajnokságon

Hatodik lett Kun Anna a Milánóban rendezett párbajtőr világbajnokságon. A tatai vívó ismét egy tussal maradt le az éremről, francia ellenfele, Marie-Florence Candassamy állította meg a menetelésben a legjobb nyolc között.

Körtvélyfáy Dina

A főtáblán három vármegyei vívónk, a tatai Kun Anna és a két tatabányai, Büki Lili és Muhari Eszter kezdte meg a küzdelmet kedd reggel. Büki Lili első ellenfele az észt Kristina Kuusk volt, akit Lili 15-10-re legyőzött. Ezt követően a legjobb 32 között a világranglista első helyén álló, hongkongi Vivian Kong Man Wai jött. A papírforma érvényesült, Büki Lili számára ért véget a verseny.

Muhari Eszternek sem sokon múlt a továbbjutás a legjobb 32-be. A kínai Zhu Mingye 11-10-re győzte le a tatabányai vívót.

Kun Anna első ellenfele a japán Haruna Baba volt, akit a tatai lány 15-10-re győzött le. A 32 között az észt Erika Kirpuval került szembe. Ez az asszó már szorosabb volt, de Kun Anna 15-13-ra győzni tudott, így az amerikai Anne Cebulával folytatta a legjobb 16 között. Plásztán Attila tanítványa esélyt sem adott az amerikainak, 15-7-re győzelmet aratott.

A keményebb dió a legjobb nyolc között várt Annára, Marie-Florence Candassamy személyében. A franciák kiválósága jelenleg a világranglista harmadik helyezettje, míg Kun Anna az ötödik. A győzelem világbajnoki érmet ért volna, az asszó pedig rendkívül szoros volt. Ám végül Candassamy hosszabbításban bizonyult jobbnak, és jutott a legjobb négy közé.

Vívóinkra csütörtökön újabb megmérettetés vár, ugyanis a csapatversenyek selejtezőjével folytatódik számukra a világbajnokság. A válogatottat Kun Anna, Büki Lili, Muhari Eszter és Wimmer Dorina alkotja, és jó szerepléssel nagy lépést tehetnének az olimpiai kvalifikáció felé. A csapatversenyek pénteken a helyosztókkal, elődöntőkkel, döntőkkel folytatódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában