Milánó

2023.07.24. 19:57

Világbajnokság: az év legfontosabb napja lesz a keddi párbajtőröző lányaink számára

Nagy megmérettetés vár kedden vármegyei vívóinkra, akik mindannyian a főtáblán, a legjobb 64 között folytathatják a vívást a milánói világbajnokságon.

Körtvélyfáy Dina

Női párbajtőr-válogatottunk hétfőn rövid kirándulást tett a Comói-tónál

Forrás: Beküldött

Fotó: P. A.

A tatai Kun Anna kiemeltként nem vívott a selejtezőben, a tatabányai Büki Lili pedig a csoportkör után egyből továbbjutott. A szintén tatabányai Muhari Eszternek a direkt kieséses szakaszban két asszót kellett nyernie a főtáblához, amely sikerült is, így három vármegyei vívóinak is szoríthatunk az egyéni verseny során. A válogatott negyedik tagjának, Wimmer Dorinának nem sikerült a második asszója, a világelső koreai csapat egyik kiváló tagja ellen, így ő nem folytathatja egyéniben.

Plásztán Attila, a tatai vívóklub elnöke, Büki Lili és Kun Anna edzője is elkísérte a csapatot a világversenyre. Mint fogalmazott, ez a legfontosabb napjuk az évben, bíznak a sikeres folytatásban. A komoly edzésmunka mellett egy kis városnézésre is jutott idő. A selejtezőnapot követően Milánó főterére látogattak el, ahol kicsit sétáltak, olasz fagylaltot ettek. Másnap edzés következett, hétfőn pedig a Comói-tónál tettek rövid kirándulást.

A híradások arról számoltak be, Milánóban igen heves esőzések vannak, erősen fúj a szél. Plásztán Attila is megerősítette, hogy igencsak viharos az idő, hétfőn is többször eleredt az eső. Hozzátette, a versenyt megelőző nap második felében a lányok már teljes egészében a másnapi megmérettetésre koncentráltak.

Kedden 8 óra 30 perckor kezdi a vívást Büki Lili, majd a többiek, Muhari Eszter és Kun Anna is pástra lépnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában