Párbajtőr

2023.07.17. 20:00

Készülnek megyei vívóink a milánói világbajnokságra

Július 22-én veszi kezdetét a milánói vívó-világbajnokság. A versenyen három vármegyei párbajtőrözőnk is részt vesz: Kun Anna, Büki Lili és Muhari Eszter.

Kemma.hu

Büki Lili, Wimmer Dorina, Kun Anna és Muhari Eszter

Forrás: Hunfencing

Fotó: Hunfencing

Magyar részről Szász-Kovács Emese káprázatos, 2016-os riói aranyérme óta nem szereztek érmet a hölgyek sem egyéniben, sem csapatban érmet olimpián, illetve világbajnokságon. Most azonban van erre esély, még ha bravúr számba is menne. Kun Anna ugyanis a szezon során négyszer nyert érmet világkupán, illetve Grand Prix versenyen, továbbá harmadik lett a júniusi krakkói Európa Játékokon. A tatai vívó nemrégiben úgy fogalmazott, ha fejben ott lesz majd százszázalékosan, akkor bármire képes lehet.

A vívószövetség a tatabányai színekben versenyző Muhari Eszterre is kitért, aki megnyerte első felnőtt érmét az idei szezonban, és egyre előrébb lépeget a ranglistán.

A hunfencing.hu  úgy fogalmazott: a legfontosabb az olimpiai kvalifikáció szempontjából a csapatverseny, ahol Kun Anna és Muhari Eszter mellett Wimmer Dorina és a tatabányai Büki Lili vív majd. Az Európa Játékokon a csapat fantasztikusan teljesített, mindössze egy tuson múlt, hogy aranyérem kerüljön a lányok nyakába. A nyolc közé kerüléssel nagyot lépne előre a csapat, a tavalyi kairói világbajnokságon 15. lett a válogatott, igaz, ekkor kellemetlen betegséggel küzdöttek a lányok. A nyolc közé jutásért egyébként a rutinos ukránokat kellene legyőzni, ami nehéz, de nem lehetetlen feladat. Ha sikerülne a bravúr, akkor a következő ellenfél valószínűleg a világelső Dél-Korea lenne.

Világranglista és versenynapok

A magyar női párbajtőrözők egyéni helyezése a világranglistán: Kun Anna 5. (kiemelt a legjobb 64-be), Muhari Eszter (18.), Büki Lili (91.), Wimmer Dorina (130.).

A magyar női párbajtőrcsapat helyezése a világranglistán: 9.

Várható ellenfelek az olimpiai kvalifikációs csapat világbajnokságon: Szingapúr (a 16 közé jutásért), Ukrajna (nyolcaddöntő).

Versenynapok: július 22. (egyéni selejtező), július 25. (egyéni 64-es tábla, döntő), július 27. (csapatverseny a legjobb 8-ig), július 28. (csapatverseny folytatás).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában