Vívás

2023.06.29. 20:31

Egy tuson múlt az arany: ezüstérmesek Kun Annáék az Európa Játékokon

Drámai küzdelemben maradt alul a magyar női párbajtőr válogatott a krakkói Európa Játékok döntőjében. A világelső franciák 34:33-ra nyertek hosszabbításban.

Kemma.hu

A Muhari Eszter, Büki Lili, Kun Anna, Wimmer Dorina női párbajtőr csapat ezüstérmes lett

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mindössze egy tuson múlt a tatai Kun Anna, a tatabányai Büki Lili és Muhari Eszter, valamint Wimmer Dorina aranyérme. Vívóink egész nap kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és 2007 óta először jutott döntőbe női párbajtőr válogatott Európa-bajnokságon.

A franciák szinte végig hátrányban voltak, a záró felvonásban, 31-28-nál Kun Anna következett. Ellenfele Auriane Mallo-Breton volt, aki a végjátékban kiegyenlített. Így következett a hosszabbítás, ahol több együttes találat után végül a francia adta a győzelmet lehető aranytust, és 34-33 lett a vége.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar női párbajtőr-válogatott az olaszok legyőzésével döntőbe jutott a Lengyelországban zajló Európa Játékokon. A Tatabányai SC vívója, Muhari Eszter 17-23-nál lépett pástra, azonban eltűntette a hat tusos hátrányt, a Tatai VSE versenyzője, Kun Anna pedig győzelemre vezette a csapatot. Válogatottunk 18.30-tól vívja a döntőt a franciákkal.

Muhari Eszter pedig az alábbi videóban értékelte az olaszok elleni mérkőzést:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában