Gyorshajtás

2024.05.02. 12:23

Bedőltek az autósok, reklám volt a tatabányai trafibox

Március közepén került ki Tatabányára egy sebességmérő a Kossuth utcába. Azonban kiderült, nem a zsaruk állították fel a trafiboxot.

Kemma.hu

A Kemma.hu is beszámolt arról, hogy Tatabányán, a Puskin Művelődési Házzal szemben, a Kossuth utcába kihelyeztek egy trafiboxot. Mivel eddig nem volt még állandó sebességmérő a városban, így sokan felfigyeltek a dobozra. Többen nehezményezték is, hogy nem a megfelelő helyre került a sebességmérő, mert pár kilométerrel távolabb indokoltabb lenne a felállítása: az Árpád úton már több gyalogost is gázoltak el, és emberéletet is követelt ott már a gyorshajtás. 

Már Tatabányán is nyitott szemmel kell közlekednie az autósoknak, ha nem akarnak vastag csekket a postaládájukban. Kihelyezték az első trafiboxot a városban.
A Kossuth utcába, a Puskin Művelődési Ház elé kikerült "trafiboxnak" bedőltek az autósok. 
Fotó: Artz-Pintér Anna / Forrás: 24 Óra

A vitatott trafibox azonban pár héttel később eltűnt a helyéről. A Kemma.hu megtudta, hogy nem is a rendőrök, hanem egy internetes cég állította fel reklámnak. 

Nem trafibox volt

Huber Tamás, a Vértesnet fejlesztőjétől megtudtuk, hogy a szóban forgó kamera egy saját fejlesztésű termékük volt, nem pedig egy trafibox.

– A Iot Zrt. és a VértesNet cégcsoport Térfigyelő és egyéb kamerarendszerek telepítésével és üzemeltetésével foglakozik az Iot technológia fejlesztésével és bevonásával. Ezt a termékünket egy harmadik alkalommal megrendezett Iot Live Show versenyre készítettük el és mutattuk be, ennek a tesztelése folyt Bánhidán – magyarázta a szakember, aki elárulta, hogy több visszajelzést is kaptak, hogy "bedőltek" az autósok a doboznak. Ami egyáltalán nem meglepő, ugyanis messziről megtévesztően hasonlít a jól ismert trafiboxra.

Március közepén került ki Tatabányára egy sebességmérő a Kossuth utcába. Azonban kiderült, nem a zsaruk állították fel a trafiboxot.
Pár hét múlva a doboz eltűnt az utcából. Kiderült, hogy csak a tesztelése folyt Bánhidán
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Facebook-csoportokban nagy volt az érdeklődés ezt köszönjük a Kemma.hu cikkének is. Szomszédos autósboltból „moziztak” a sok hirtelen fékező autó miatt. Vagyis a termék elérte célját! Sőt, a Polgármesteri hivatalt többen megkeresték még, a kihelyezett kamera miatt, de még a rendőrség is érdeklődést mutatott. Kiállításon pedig megkeresett minket a Trafibox gyártó cége is és tetszett nekik a fejlesztésünk. De több önkormányzati megkeresés történt már konkrét árajánlatokat adtunk – árulta el a fejlesztő, aki azt sem titkolta el, hogy mit rejtett a doboz. 

Március közepén került ki Tatabányára egy sebességmérő a Kossuth utcába. Azonban kiderült, nem a zsaruk állították fel a trafiboxot.
Az új fejlesztés iránt a trafibox gyártója és több önkormányzat is érdeklődőt

– A dobozunkban több működő kamara is helyet foglalt, amik különböző méréseket és analitikákat végeztek. Amit le kell szögeznünk, hogy adatkezelést nem végeztünk, vagyis nem volt rögzítés és adattovábbítás. A box csak néhány napig volt kirakva a fejlesztés teszt időszakára. Hamarosan újra kikerül, mert további funkciókat fogunk beépíteni. Annak kifejezetten örültünk, hogy a doboz elérte a célját, lassítottak az autósok. Hiszen a nem titkolt fő célunk pont ez! Ráadásul, mivel alkalmas a Traffipax fogadására is, így nem lehet tudni, hogy valóban van benne vagy „csak” biztonságtechnikai, közbiztonsági vagy egyéb forgalomtechnikai célokat szolgál – tette hozzá Huber Tamás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában