Milliárdos beruházás

2024.05.15. 06:55

18 milliárdos fejlesztési terv a vizek városában: igazi ékkő lehet Tata Szíve

A művelődési központ építésével kezdenék a vizek városában a munkát a várkanyarban. A Tata Szíve Program megvalósítása a város három éves költségvetésébe kerülne.

Goletz-DeáK Viktória

Az áprilisi testületi ülés dokumentumai közé csatolták a Magyary Zoltán Művelődési Központnak és átalakításának előkészítése” című projekt megvalósításához szükséges fenntarthatósági - megvalósíthatósági tanulmányt, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium számára állítottak össze. A Tata Szíve Program négy év alatt valósulhatna meg. A most összeállított anyag szerint majd' 18 milliárd forintból. 

Várhatóan június végére kiderülhet, hogy a kormány támogatja-e idén a tatai önkormányzat terveit. Pozitív döntés esetén jövőre elkezdődhet a tatai művelődési központ építése a Tata Szíve Program részeként
Akár már jövőre is elkezdődhet a tatai művelődési központ építése a Tata Szíve Program részeként
Forrás: Beküldött

Mint arról a Kemma.hu korábban beszámolt, várhatóan legkésőbb június végéig dönt a kormány arról, hogy mely beruházások szerepelhetnek az országos keretprogramban. 

A művelődési központtal indulna a Tata Szíve Program

− Az önkormányzat már benyújtotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium számára az ehhez szükséges dokumentumokat. Pozitív elbírálás esetén a teljesen akadálymentesített új Kulturális és Szabadidőközpontban a felújított színházterem mellett helyet kaphat egy új rendezvény-, illetve közösségi tér, egy tetőtéri próbaterem, három többfunkciós terem, két közösségi szabadidős tér, kiállítótér, kávézó és büfé, a tetőtéren pedig egy szabadtéri mozi − nyilatkozta korábban Michl József, Tata polgármestere. 

Várhatóan június végére kiderülhet, hogy a kormány támogatja-e idén a tatai önkormányzat terveit. Pozitív döntés esetén jövőre elkezdődhet a tatai művelődési ház felújítása.
A tatai művelődési ház felújítása a Tata Szíve program részeként valósulhatna meg. A beruházás teljes költségvetése közel 18 milliárd forint
Forrás: Beküldött

Milliárdos beruházás

A testületi ülés pályázatokról szóló előterjesztéséből most az is kiderül, hogy mennyibe is kerülhet az épületek felújítása és az új közösségi tér kialakítása. A költségvetésnek sok tétele van. Többek között tartalmazza az engedélyezési és kiviteli és belsőépítészeti terveket, amik összesen több, mint 755 millió forintba kerülnek. A marketingstratégia, a részletes üzemeltetési koncepció, kivitelezői tender tervezői előkészítése és a közbeszerzési szolgáltatás és eljárási díjak együttes költségei 114 millió forintra rúgnak. 

A kalkuláció szerint a beruházás tervezett költsége 15 milliárd 500 millió forint lenne. Ebben benne van a szabadidőközpont (volt művelődési ház), a Kuny Domokos Múzeum és szálláshely (volt rendelőintézet) felújítása, illetve a közösségi tér környezetrendelése. A szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatások és a projektmenedzsment további 600 milliót tesznek ki. Illetve a költségvetés tartalmaz egy tartalékkeretet is, ami 825,5 millió forint. Ezek alapján a teljes Tata Szíve Program költsége bruttó 17 milliárd 882 millió forint lenne. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában