Tervek

2024.05.17. 06:55

Félmilliárdos panelprogrammal segítené a tatabányaiakat Gál Csaba

A minap azt kérdeztük olvasóinktól, hogy mit változtatnának, hoznának rendbe a vármegyeszékelyen. Gál Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy nagyméretű épületgépészeti panelprogram tervét is bejelentette.

Kemma.hu

A Facebook-oldalunkon a válaszadók kiemelték többek között azt, hogy a kisgyermekes anyáknak munkalehetőségeket kellene teremteni, valamint játszóházakat, mások a fiatalok számára is megfizethető bérlakásokat emelték ki, de az átfogó panelprogram is terítékre került, azzal együtt, hogy az idős, szegényebb embereket segítendő a finanszírozásból is kivehetné a részét az önkormányzat.

A minap azt kérdeztük olvasóinktól, hogy mit változtatnának, hoznának rendbe a vármegyeszékelyen. Gál Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy nagyméretű épületgépészeti panelprogram tervét is bejelentette.
Tatabányán 23 ezer társasházi lakás van. Az épületgépészeti panelprogrammal az ott élőket segítené Gál Csaba
Forrás: Kemma.hu

Gál Csaba, Tatabánya Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje, jelenlegi képviselője és frakcióvezetője a közösségi oldalán arról írt, hogy a városban 23 ezer társasházi lakás van, és az elöregedő épületekben egyre több gondot okoz a víz- és csatornahálózat, a csőtörések, mindemellett pedig gyakran romlanak el a liftek is. A villamoshálózatok zárlatai miatt több tűzeset is történt, otthonok égtek ki, emberéletek kerültek veszélybe.

A balos városvezetés elfelejtette a panelprogramot

– A mostani városvezetés azzal az ígérettel kampányolt 5 éve, hogy megoldják ezt a kérdéskört, aztán a választás után persze elfelejtették, hogy mit ígértek. Szokásuk szerint becsapták a tatabányaiakat. Vállalom, hogy polgármesterként 500 millió forintos alap felállítását kezdeményezem. Az alapból a társasházak gépészeti felújítását fogjuk támogatni. Liftek és a lépcsőházi közös hálózati elemek felújítására nyílik lehetőség önkormányzati támogatással. Javaslatunk szerint a vízvezetékek, a szennyvízhálózat, az elektromos hálózat, a csapadékvíz-elvezetők, liftek cseréje kerül a támogatható célok közé – emelte ki Gál Csaba.

Gál Csaba 2023 végén a Kemma.hu-nak adott podcast-interjúban friss frakcióvezetőként beszélt a terveiről, és arról, hogyan látja Tatabánya helyzetét, lehetőségeit:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában