Polgármesterjelölt

2024.03.25. 14:03

Működő önkormányzat és élhető Tatabánya - ilyen várost építene Gál Csaba

Nem kevés problémát lát Tatabánya kormánypárti polgármesterjelöltje, ha körbenéz a balliberális vezetésű vármegyeszékhelyen. Gál Csaba szerint az önkormányzat rendbetételével kell kezdeni a következő ciklust a választás után.

Kemma.hu

Gál Csaba, a Fidesz-KDNP tatabányai frakcióvezetője és polgármesterjelöltje a közelmúltban többször hallatta már a hangját amiatt, amilyen állapotok uralkodnak Tatabányán. Visszaemlékezhetünk a decemberi havazásra, amikor Tatabánya elesett lényegében, az omladozó óvárosi árkádsorra, ahol a hulló vakolatra még szalaggal sem figyelmeztették a helyieket, a régi buszvégállomás romjaira... és ahogy a Magyar Nemzetnek fogalmazott, már az is nagy eredmény lenne, ha a vármegyeszékhelyen szemetet szednének vagy füvet nyírnának. 

Nem kevés problémát lát Gál Csaba, ha körbenéz a balliberális vezetésű vármegyeszékhelyen. Tatabánya kormánypárti polgármesterjelöltje szerint az önkormányzat rendbetételével kell kezdeni a következő ciklust a választás után.
Gál Csaba (balra) Nagy János államtitkárral és Bencsik János országgyűlési képviselővel. A cél közös: újra élhető, rendezett várost csinálni Tatabányából
Fotó: GodoSanyi / Forrás: Bencsik János/Facebook

Álláspontja szerint nem csak ezek a hiányosságok mutatják, hogy a balliberális vezetés alatt működésképtelenné vált. A parkok, utak állapota, a köztisztaság és közvilágítás a leggyakoribb problémák közé tartozik, de feladatuknak is tartják a kormánypártiakkal az önkormányzati szervezet rendbetételét is, és az akadálymentesítés és egy élhető város víziója is a szemük előtt lebeg.  Az akadálymentesítés egyik legfontosabb eleme a vasútállomásnál folyó liftépítés, amely állami forrásból valósul meg, a munka hetek óta halad. 

– Viszonylag kevés lehetőség van a szabadidő kulturált eltöltésére, kikapcsolódásra, többek között ezen szeretnénk javítani. Bérlakásprogrammal segítenénk a fiatalok lakáshoz jutását, kiemelt figyelmet fordítanánk az óvónők, a háziorvosok és gyermekorvosok megtartására, ugyanis az ilyen végzettségű szakemberekből egyre nagyobb hiány van Tatabányán – mondta el a politikus. Hozzátette, a bérlakásállományt mind vásárlással, mind új ingatlanok építésének támogatásával szeretnék növelni.

Tatabánya napenergia-termelését is felpörgetné Gál Csaba

A polgármesterjelölt a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, hogy a barnamezős, felhagyott bányaterületekkel is terveik vannak. A rekultiváció, rehabilitáció felgyorsítása mellett abban is gondolkodnak, hogy építési területeket alakítsanak ki ezeken a területeken, ahol akár önkormányzati, akár magántőkés építkezésekkel lehetnek új otthonokat teremteni, így csökkentve Tatabánya lakhatási problémáit. A bányakáros területeken felfuttatnák a napenergia-termelést is. Saját forrás híkán a barnamezős területek megújításában állami segítségre és uniós forrásokra számítanának.

Gál Csaba kiemelte: a választás után, a következő ciklusban a mostani balliberális városvezetéssel ellentétben kiemelten foglalkoznának az alapvető önkormányzati feladatok megfelelő ellátásával, és minden más csak ezek után kerülhet sorra.

Friss frakcióvezetőként is egy élhető várost akart építeni

Gál Csaba 2023 végén a Kemma.hu-nak adott podcast-interjúban friss frakcióvezetőként beszélt a terveiről, és arról, hogyan látja Tatabánya helyzetét, lehetőségeit:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában