Sürgős beavatkozást igényel

2024.02.02. 13:55

Omlásveszély Tatabányán: csak Gál Csabának fontos az emberek biztonsága?!

Újabb fejleményeket tett közzé közösségi oldalán Gál Csaba a Tatabánya-Óvárosban lévő árkádok alatt tapasztalt áldatlan állapotok miatt.

Kemma.hu

Képünk a lezárás előtt készült. Omlásveszélyre figyelmezteti a gyalogosakat egy dokumentum

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló B.

– Megelégeltem a városvezetés tétlenségét – kezdte Gál Csaba a bejegyzésében, majd hozzátette: az óvárosi árkádsor évtizedek óta sok probléma forrása. A közterületi italozás, szemetelés mellett többször is újra kellett vakolni a födémet, mivel folyamatosan átázik és ledobja a burkolatot. 

– Az idei tél sem kíméli az árkádok tetejét, a múlt héten újra nagyobb darabok estek le a járdára, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt senkinek komolyabb baja. Amint a tudomásomra jutott az eset, a körzet képviselőjeként kértem a polgármesteri hivatal munkatársait, hogy tegyék meg az intézkedéseket a balesetveszély azonnali elhárítására – írta a posztban a körzet önkormányzati képviselője, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Közben eltelt egy hét, s a lehullott darabokat összeszedték, de más nem történt, ezért a képviselő intézkedett: az OBI-ban vásárolt egy tekercs szalagot, és lezárta a veszélyes szakaszt. 
– Ez nyilván csak ideiglenes megoldás, de a balesetveszélyre figyelmeztetni kell az erre járó embereket. Ismételten felszólítom a város vezetését, hogy tegyék végre a dolgukat és ne csak a kifogásokat keressék! – tette hozzá.

Már tavaly áprilisban felhívta a figyelmet a problémára Gál Csaba. 2023. április 24-én azt írta egy korábbi bejegyzésében: 
– A Szent Borbála út elején sajátos, jellegzetes hangulatot ad a környéknek az árkádsor. Napközben rengeteg ember fordul meg itt, vásárol vagy intézi ügyes-bajos dolgait. Az árkádok környezetének állapota sajnos távol áll az ideálistól. Gyakori, hogy nem tiszta az utca és sok az üzletportálokhoz bedobált szemét, üveg is. Problémát jelent a közterületi italfogyasztás és az ennek melléktermékeként felgyülemlő hulladék. 

Úgy gondolom, hogy ennek a helyzetnek a javításáért az önkormányzatnak is tennie kellene. Képviselőként kezdeményezem majd az érintett társasházak és üzletek tulajdonosainak bevonását egy mindenki számára megfelelő megoldás megtalálásához

– fogalmazott.

Több csoportban is napirendre került a kérdés, mivel a leomló vakolat súlyos problémákat is okozhat a területen. A „Vigyázat, omlásveszély” felirat ugyan mindkét oldalon látható volt, de a lezárásig mindenki szabadon használhatta a veszélyes területet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában