Hullik a vakolat

2024.03.04. 10:50

Omlásveszély és áldatlan állapotok Tatabányán

Tatabányán nem Óváros az egyetlen hely, ahol omladozó vakolat teremt balesetveszélyes helyzetet. Az újvárosi árkádsor környékén is omlásveszély alakult ki, és egyre gyűlik a sitt.

Kemma.hu

Újabb omladozó vakolat miatt fordultak Szücsné Posztovics Ilona polgármesterhez, valamint dr. Dörnyei Vendel jegyzőhöz Tatabányán. Mint ismert, alig néhány hete Óvárosban hullottak a földre méretes darabok az ottani árkádsornál. Az omlásveszélyre Alsógalla és Óváros önkormányzati képviselője, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője és polgármesterjelöltje, Gál Csaba hívta fel a figyelmet. Most frakció- és párttársa, Bereznai Csaba jelezte: Újvárosban is omlásveszély alakult ki, hasonló gondok adódtak.

Tatabányán nem Óváros az egyetlen hely, ahol omladozó vakolat teremt balesetveszélyes helyzetet. Az újvárosi árkádsor alatt is egyre gyűlik a sitt. omlásveszély tatabánya
Omlásveszély az újvárosi árkádsornál: egyre csak gyűlik a mennyeztről lehulló vakolat
Fotó: Sz. A. / Forrás: Kemma.hu

Mint Újváros képviselője csütörtökön a közösségi oldalán írta, a Nagy Imre tér árkádsorának átázott födémjéről négyzetméteres vakolatdarabok hullottak le, a betört kirakatüveg pedig kizuhanhat az arra járókra. Ezért is fordult Tatabánya polgármesteréhez és a jegyzőhöz. Vasárnap mi is megnéztük az érintett területet. Előrelépés nem történt, a romok ugyanúgy hevernek a placcon, a veszélyre nem figyelmeztet semmilyen tábla, felirat, vagy szalag. Úgy tudjuk, az épület magántulajdonban van, de a polgármesternek van ahhoz jogköre, hogy felszólítsa a gazdát a balesetveszélyes helyzet megszüntetésére.

Az egykori használtruha-bolt kitört kirakatán keresztül gond nélkül elolvashattuk, hogy hétfőtől péntekig végkiárusítás várja a vevőket... vagy inkább várta, valamikor. A bejárattól pár lépésre méretes üvegdarab hevert, minden bizonnyal az egykor szebb napokat látott kirakat része volt. Körülötte sörösdobozok, egyéb hulladékok. Bárminemű takarításnak nem láttuk nyomát. Innen néhány méterre egy valamikori üveg reklámtábla is hirdeti... a gondozatlanságot: a szintén kitört üveg mögött egy sörös- és egy energitalos doboz árválkodott. 

Tatabányán nem Óváros az egyetlen hely, ahol omladozó vakolat teremt balesetveszélyes helyzetet. Az újvárosi árkádsor alatt is egyre gyűlik a sitt.
Az egykor szebb napokat látott alkalmatosságból szemetes lett...
Fotó: Sz. A.  / Forrás: Kemma.hu

Előrelépés az óvárosi árkádsor ügyében: megszűnhet az omlásveszély?

Az óvárosi árkádsor kapcsán kisebb előrelépés azóta már történt. Gál Csaba arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy miután többször hiába kérte a polgármesteri hivataltól az intézkedést, és a polgármester nem szándékozott pénzt elkülöníteni a feladatra, az ő javaslatára a közgyűlés pénzt szavazott meg az óvárosi omlásveszélyes helyzet megszüntetésére. 

− Bízom benne, hogy a polgármesteri hivatal dolgozói is érzik a feladat súlyát, és soron kívül megkezdik a munkálatokat. Pénz, paripa, fegyver adott, lehet dolgozni. Hajrá! − tette hozzá Gál Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában