Sportlövészet

2022.08.02. 11:12

Komáromi sportlövők a világranglista tetején: Pekler Zalán és Bajos Gitta is az élen

A Komárom VSE sportlövői közül ketten is a földkerekség legjobbjai közé tartoznak a nemzetközi szövetség (ISSF) világranglistája alapján.

Kun Attila

Forrás: Facebook/KVSE

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Komárom VSE lövészei kiválóan szerepeltek június utolsó hétvégéjén Budapesten rendezett 25-50 méteres puska-pisztoly junior és felnőtt országos bajnokságon, valamint 10 méteres Eb- és vb-válogatón. A férfiaknál Pekler Zalán győzött az 50 méter puska fekvő versenyszámban. A nőknél pedig szintén a KVSE lövésze, Bajos Gitta lett az aranyérmes 620,6 körrel. Csapatban a férfiaknál a Komárom VSE (Pekler Zalán, Gazdig Olivér, Vas Péter) lett az aranyérmes 1859,3 körrel.

A KVSE másik három tagja, Ifj. Gurisatti Gyula Bérces Bélával és Eninger Gáborral a férfiak 25 méteres sportpisztoly csapatversenyében a harmadik helyet szerezte meg. Gurisatti emellett elért még egy második helyezést is, mégpedig a mozgáskorlátozottak 50 méteres pisztolyversenyében.

Pekler Zalán
Pekler Zalán tökéletes formaidőzítéssel szerezte meg második aranyérmét 
Forrás: Földi Imre

A legjobb komáromi lövészekhez kapcsolódó további hír, hogy többen is igen előkelő helyet foglalnak el a világranglistán. Az országos bajnokságon négy első helyezést ünneplő Pekler Zalán az első helyen áll az ISSF rangsorában, mégpedig az 50 méter puska három testhelyzet versenyszámban (ugyanitt az újpesti színekben versenyző Péni István a harmadik, ugyanő 10 méter férfi légpuskában a 10.).

Rajta kívül még egy világranglista-vezetőnk van a keszthelyi Major Veronika személyében, aki a 25 méter női sportpisztoly versenyszámban áll az élen (10 méter női légpisztolyban pedig az ötödik). Pekler Zalán még egy versenyszámban tartozik az élmezőnyhöz: 10 méter férfi légpuskában a 12. A hétvégén három első helyezést begyűjtő, ugyancsak KVSE-s Bajos Gitta 10 méter női légpuskában a negyedik (ugyanitt a MATE-GEAC versenyzője, Mészáros Eszter a második), míg 50 méter puska három testhelyzet versenyszámban a 13. helyen áll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában