Sportlövészet

2022.07.30. 16:45

Pekler Zalán győzött az országos bajnokságon 50 méter puska fekvő versenyszámban

A férfiaknál Pekler Zalán győzött az 50 méter puska fekvő versenyszámban a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló 25, 50 méteres sportlövő országos bajnokságon, amely egyben a harmadik világbajnoki és Európa-bajnoki válogató.

Kemma.hu

Pekler Zalán is aranyérmet szerzett szombaton

Fotó: Tumbász Hédi

A Komárom VSE lövője 624,7 körrel diadalmaskodott a szövetség szombati tájékoztatása szerint. A második helyen Péni István (UTE) végzett 623 körrel, míg a harmadik helyet a juniorkorú Dénes András (Cél-Tudat SE) szerezte meg 620,3 körrel.

A nőknél Bajos Gitta (Komárom VSE) lett az aranyérmes 620,6 körrel, Toma Dorina (UTE) nyakába akasztották az ezüstöt, aki 619 körig jutott, míg harmadikként Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) zárt 618,2 körrel. Mivel az 50 méter puska fekvő versenyszám sem a nőknél, sem a férfiaknál nem olimpiai szám, ezért az alapverseny rangsorolt. Csapatban a férfiaknál a Komárom VSE (Pekler Zalán, Gazdig Olivér, Vas Péter) lett az aranyérmes 1859,3 körrel, míg a nőknél az UTE (Toma Dorina, Dénes Eszter, Biatovszki Mira) nagy fölénnyel nyert 1844 körrel.

A 25 méter standardpisztoly versenyszámban férfiak és nők együtt versenyeztek. Az első helyen Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész LK) végzett 571 körrel, második lett Sike Renáta (BHSE) 558, harmadik Csonka Zsófia (PSN Zrt.) 557 körrel, vagyis a dobogón csak hölgyek álltak. Csapatban a BHSE (Sike Renáta, Nagy László, Jambrik István) lett a magyar bajnok 1635 körrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában