Kemma.hu videó

2023.08.24. 13:01

Videón az első kengurucsók: Tysonban talált társra a megözvegyült Jill

Az új párt fokozatosan szoktatják össze. Az első akadályt jól vették.

Goletz-DeáK Viktória

Az ellentétek a kenguruknál vajon vonzzák egymást?

Forrás: beküldött

Augusztus 24-én, csütörtökön délelőtt érkezett meg az új hím bennett kenguru a móri Dorinita Családi Farmra. Görgy Anita, az állatok gazdája reményekkel telve eresztette össze egymással Jillt és Tysont. De féltő tekintetével végig figyelte az állatokat, hogy ha rosszul sül el az első randi, közbeavatkozhassanak. 

Ám úgy tűnik, egyelőre nem lesz szükség erre, hiszen Tyson egy kedves puszival üdvözölte leendő aráját, Jillt. A nőstény, bár viszonozta a kedves gesztust, azért még éreztette a hímmel, hogy ilyen könnyen nem adja magát, egy kis udvarlásra szükség lesz még. 

A kedves pillanatot a farm tulajdonosa videón is megörökítette és el is küldte a Kemma.hu-nak. Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára, ami szerdán délelőtt tűnt el rejtélyes módon kifutójából. Sajnos ezúttal a keresésnek nem happy end lett a vége.

Jack ugyanis betévedt a szomszéd marhái közé, ahol az egyik bika nekinyomta a kerítésnek és elpusztult. Anita szerint biztos, hogy valaki kiengedte a kifutójából az állatot, mert se a duplazár, se a kerítés nem volt sérült, a párja pedig a helyén maradt. A tatabányai egyesület a Kemma.hu podcastjében mesélte el a keresés részleteit.

Anita szerint biztos, hogy valaki kiengedte a kifutójából az állatot, mert se a duplazár, se a kerítés nem volt sérült, a párja, Jill pedig a helyén maradt. György Anita, a farm tulajdonosa a Kemma.hu-nak elmondta, hogy Jack elveszésének napján, már egy hete Jill teljesen megvadult.

– Ki akart törni a karámból,  folyamatosan nekiugrott a kerítésnek, láthatóan megzavarta hogy nincs itt a párja. Másnap nyugodtabb volt, túlságosan is nyugodt az előző naphoz képest, gyakorlatilag egy helyben ült egész nap bámult a messzeségbe – mesélte Anita, akihez korábban etetéskor mindkettő állat oda ment és „dumáltak”.

Jack eltűnése után az étel érintetlen maradt. Ezért szeretett volna Anita minél hamarabb új társat találni Jillnek. Az új kenguru ára egy adománygyűjtésnek köszönhetően össze is gyűlt augusztus 20-án, vasárnap. Végül a kiszemelt fehér hím bennett kenguru, 2 héttel Jack eltünése után csütörtökön megérkezett új otthonába. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában