ideiglenes társ

2023.08.19. 10:21

Furcsa páros: egy nyuszi enyhíti a megözvegyült kenguru, Jill magányát Móron

Párja, Jack halála után a gondozói egy nyulat költöztettek Jill kifutójába, mert az állatt depressziós volt egyedül.

Goletz-DeáK Viktória

Már együtt eszik új lakótársával Jill, a nőstény bennett kenguru. Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára, ami szerdán délelőtt tűnt el rejtélyes módon kifutójából.

Párja, Jack halála után a gondozói egy kis nyuszit tettek be Jill kifutójába, mert az állatt depressziós volt egyedül.
Jack halála után egy édes nyuszi segít Jillnek elűzni a szomorúságot és a magányt
Forrás: beküldött

Sajnos a keresésnek nem happy end lett a vége. Vasárnap ugyanis Jack betévedt a szomszéd marhái közé, ahol az egyik bika nekinyomta őt a kerítésnek, ami miatt a kenguru elpusztult. A tatabányai egyesület a Kemma.hu podcastjében mesélte el a keresés részleteit.

Anita szerint biztos, hogy valaki kiengedte a kifutójából az állatot, mert se a duplazár, se a kerítés nem volt sérült, a párja, Jill pedig a helyén maradt. György Anita, a farm tulajdonosa a kemma.hu-nak elmondta, hogy Jack elveszésének napján, már egy hete Jill teljesen megvadult. 

– Ki akart törni a karámból,  folyamatosan nekiugrott a kerítésnek, láthatóan megzavarta hogy nincs itt a párja. Másnap nyugodtabb volt túlságosan is nyugodt az előző naphoz képest, gyakorlatilag egy helyben ült egész nap bámult a messzeségbe – mesélte Anita, akihez korábban etetéskor mindkettő állat oda ment és "dumáltak". De Jack eltűnése után az étel érintetlen maradt.

Azóta szerencsére eszegetett már, kicsit ugrált is, de nem volt olyan, mint korábban. Amikor Jack vasárnap elpusztult, Anitáék egy nyuszit tettek be a nőstény kenguru mellé a kifutóba. Szerették volna, ha nem érzi teljesen magányosnak magát az állat. 

Ez azonban csak ideiglenes megoldás. Vasárnap, Jill gazdái augusztus 20-án egy adománygyűjtő családi napot rendeznek a farmon.

– Gyertek el a farmra, ismerkedjetek az állatokkal és segítsetek az ötszázezer forint összegyűjtésében, melyből új társa lehet Jillnek, a kengurunak. Lesz lehetőség lóra ülni, a gyerekek kipróbálhatják a szalmás játszóházat, és vásárolhattok saját készítésű kecske-, és tehéntejből készült termékeinkből is, a Dog Plusz Egyesület adománygyűjtő ládájába pedig akkora összeget tehettek, amennyit szeretnétek – invitálta a segíteni és szórakozni is vágyó állatbarátokat Anita. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában