Keresik

2023.08.13. 10:18

Kutyákat is lerúgott a Mórról eltűnt kenguru, még mindig nem találtak rá +fotók

Jacket még mindig nem sikerült megtalálni, eddig csak a lábnyomaival találkoztak az őt keresőönkéntesek. A keresést azonban nem adják fel, Jill nagyon várja haza párját.

Goletz-DeáK Viktória

Nyomokat már találtak, de az állatot még mindig nem sikerült befogni

Forrás: Beküldött

Nem hazudtolta meg filmbéli névadóját a móri Dorinita Családi Farmról megszökött kenguru, Jack. Az ausztrál állat méltán híres erejéről és bátorságáról, ezt móri rokonuk is bebizonyította, mikor a szomszéd tanya akácosába tévedt és a kutyák neki akartak menni. A filmvászonról híres kenguru Jack példáját követve, nemes egyszerűséggel lerúgta a házőrzőket és továbbugrándozott.

 Jack gazdáját is értesítették kedvence helyzetéről, azonban már csak a hűlt helyét találták ismét az állatnak. Azonban ez új reményt adott, hiszen a kenguru egyre közelebb van otthonához, így már egyértelmű, hogy próbál hazajutni. 

– Megnéztük a szomszéd kameráinak felvételét. Azon annyi látszik, hogy hajnali kettő óra körül Jack békésen ül az udvar köezpén, amikor egy kutya ront ki felé egy autó alól. Valószinüleg annyira meglepődött, vagy megrémült Jack, hogy nem fogta menekülőre, hanem egy elegáns rúgással helyre tette a kutyát - mesélte Anita, a Dorinita Családi Farm vezetője. 

Mint arról korábban a Kemma.hu beszámolt: a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára, ami szerdán délelőtt tűnt el rejtélyes módon kifutójából. Sajnos a keresés eddig nem vezetett eredményre. 

Anita, Jack gazdája a Kemma.hu-nak elmondta, hogy nem adják fel Jack keresését. Szombaton ismét csatlakozott a kereséshez a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Dog Plusz Egyesület is. Vasárnap pedig új taktikával próbálkoznak, amihez 20-30 fő önkéntes jelentkezését várják. 

– Szombat délután folytattuk Jack keresését, de a nyomai alapján csak azt a területet tudtuk behatárolni, ahol most "lakik".  Ma már nagyon elkeseredtem, de egy szakemberrel egyeztetve, akinek egyszer több, mint egy hétbe telt egy kengurut befogni, új taktika szerint folytatni fogjuk keresését, amihez önkénteseket keresünk 20-30 főt. Eddig ugyanis inkább a nyomokat követtük, ezzel most be tudtuk határolni mi a mozgásterülete. Az a cél, hogy az erdős részből kitereljük egy sík területre és ott kifárasszuk. Ehhez kell a sok önkéntes. Egy nagy körbe állunk, hogy ne tudjon visszamenni az erdőbe és kergetjük. Egy kenguru úgy fél óra alatt kifárad, akkor lelassul és talán könnyebben be tudjuk fogni hálóval – magyarázta az új tervet Anita.

Közben Jill, Jack párja szomorúan és magányosan várja társát a kifutójukban. Az állatok gazdája elmondta, hogy mióta a nőstény egyedül van egész nap bánatosan ül a kerítés mellett és csak mereng a messzeségbe.
– Vár, türelmesen vár. Megígértem neki, hogy hazahozzuk a párját. Vajon hiányzik Jacknek a párja? Vajon tudja, hogy hol a haza? Ezer meg ezer kérdés kavarog most bennem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában